Riistapihvit viherpippurikastikkeessa
Vaihtele jauhelihan laatua saatavuuden mukaan. Hirvijauheliha on hyvää, mutta muukin riista käy hyvin. Sekoittamalla riistaa sikajauhelihaan maku mietonee ja sopii niillekin, jotka syövät harvemmin riistaa.
Neljälle
- 500 g riistajauhelihaa
- 150 g sikajauhelihaa
- 1 sipuli raastettuna
- 1 peruna raastettuna
- 1 muna
- suolaa ja pippuria
- 1 maustemitta korianterijauhetta
- 2 rkl korppujauhoa
- 1 dl maitoa
- 3-4 murskattua katajanmarjaa
Kastike
- 2 dl liha- tai riistalientä
- 3 dl kuohukermaa
- 2 rkl viherpippureita viinietikassa
- suolaa ja pippuria
- (2 rkl konjakkia tai viinimarjahyytelöä)
Valmistusohje
1. Sekoita riista- sekä sikajauhelihaan sipuli- ja perunaraaste ja muna. Liota korppujauhoa maidossa tovi ennen kuin lisäät sen jauhelihaseokseen. Mausta murskatuilla katajanmarjoilla, suolalla ja pippurilla ja sekoita mureketaikina hyvin.
2. Koepaista murekenokare, jotta voit tarkistaa mausteutuksen. Muotoile pihvejä ja paista ne voissa pannulla.
3. Vispaa pannu lihaliemellä ja siivilöi liemi kasariin. Lisää kerma ja keitä kokoon. Keitä viherpippureita mukana 5 minuuttia. Mausta ja tarjoile kastike pihvien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku