Riistapihvit viherpippurikastikkeessa
Vaihtele jauhelihan laatua saatavuuden mukaan. Hirvijauheliha on hyvää, mutta muukin riista käy hyvin. Sekoittamalla riistaa sikajauhelihaan maku mietonee ja sopii niillekin, jotka syövät harvemmin riistaa.
Neljälle
- 500 g riistajauhelihaa
- 150 g sikajauhelihaa
- 1 sipuli raastettuna
- 1 peruna raastettuna
- 1 muna
- suolaa ja pippuria
- 1 maustemitta korianterijauhetta
- 2 rkl korppujauhoa
- 1 dl maitoa
- 3-4 murskattua katajanmarjaa
Kastike
- 2 dl liha- tai riistalientä
- 3 dl kuohukermaa
- 2 rkl viherpippureita viinietikassa
- suolaa ja pippuria
- (2 rkl konjakkia tai viinimarjahyytelöä)
Valmistusohje
1. Sekoita riista- sekä sikajauhelihaan sipuli- ja perunaraaste ja muna. Liota korppujauhoa maidossa tovi ennen kuin lisäät sen jauhelihaseokseen. Mausta murskatuilla katajanmarjoilla, suolalla ja pippurilla ja sekoita mureketaikina hyvin.
2. Koepaista murekenokare, jotta voit tarkistaa mausteutuksen. Muotoile pihvejä ja paista ne voissa pannulla.
3. Vispaa pannu lihaliemellä ja siivilöi liemi kasariin. Lisää kerma ja keitä kokoon. Keitä viherpippureita mukana 5 minuuttia. Mausta ja tarjoile kastike pihvien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi