Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Riistapihvit viherpippurikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vaihtele jauhelihan laatua saatavuuden mukaan. Hirvijauheliha on hyvää, mutta muukin riista käy hyvin. Sekoittamalla riistaa sikajauhelihaan maku mietonee ja sopii niillekin, jotka syövät harvemmin riistaa.

Neljälle

  • 500 g riistajauhelihaa
  • 150 g sikajauhelihaa
  • 1 sipuli raastettuna
  • 1 peruna raastettuna
  • 1 muna
  • suolaa ja pippuria
  • 1 maustemitta korianterijauhetta
  • 2 rkl korppujauhoa
  • 1 dl maitoa
  • 3-4 murskattua katajanmarjaa

Kastike

  • 2 dl liha- tai riistalientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 rkl viherpippureita viinietikassa
  • suolaa ja pippuria
  • (2 rkl konjakkia tai viinimarjahyytelöä)

Valmistusohje

1. Sekoita riista- sekä sikajauhelihaan sipuli- ja perunaraaste ja muna. Liota korppujauhoa maidossa tovi ennen kuin lisäät sen jauhelihaseokseen. Mausta murskatuilla katajanmarjoilla, suolalla ja pippurilla ja sekoita mureketaikina hyvin.

2. Koepaista murekenokare, jotta voit tarkistaa mausteutuksen. Muotoile pihvejä ja paista ne voissa pannulla.

3. Vispaa pannu lihaliemellä ja siivilöi liemi kasariin. Lisää kerma ja keitä kokoon. Keitä viherpippureita mukana 5 minuuttia. Mausta ja tarjoile kastike pihvien kera.

Tuoreimmat aiheesta

Riistapihvit