Mistä tunnistaa laadukkaan pastan?
Pastahylly pursuilee eri raaka-aineista valmistettuja ja monen eri muotoisia kuivapastoja – mistä tietää, mihin pussiin tarttua?
Onko pastalaaduilla todella huomattavaa eroa? Kokki ja ravintoloisija Henri Alén otti asiaan kantaa Twitter-tilillään.
Lue myös: Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon fine dining -ravintoloista: "Se on ihan palturipuppua"
Löytyykö paketista tämä teksti?
Alén aloittaa kirjoituksena puhuttelemalla Twitterin "pastan jauhajia".
– Halvin tapa syödä hyvää pastaa on katsoa, että siinä on merkintä, missä sana Bronzo. Pronssiterällä tehdyssä pastassa on karhea pinta, johon se soosi tarttuu, eikä teflonmainen kuten halvimmissa pastoissa, Alén kirjoittaa.
Al bronzo -teksti tarkoittaa, että pasta on puristettu pronssisen suulakkeen läpi, joka tekee pastaan karheamman pinnan.
Karheampi pinta tarkoittaa taas käytännössä sitä, että kastike ja näin ollen myös maku tarttuu pastaan paremmin.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Lue myös: Arvostetun lehden pasta carbonara -resepti lytättiin täysin: "Tuon pitäisi olla laitonta"
Lue myös: Mitä pastaa käytät pastasalaattiin? Valinnallasi todella on väliä
Katso myös: Muistatko vielä tämän mainoksen? Raketti kuuhun ja spagetti suuhun!
0:26