Asiantuntija kertoo, miten laadukasta pastaa valmistetaan.
Perjantaina 25.10. vietetään kansainvälistä pastapäivää. Tapahtuma sai alkunsa vuonna 1995, kun Roomassa järjestetyssä kansaivälisessä pastakonferenssissa päätettiin varata erityinen päivä pastan arvostamiselle.
Vuodesta 1989 toimineen Pastificio Bragagnolo -pastaperheyrityksen omistaja ja toimitusjohtaja Furio Bragagnolo kertoo nyt laadukkaan pastan salat.
Lue myös: Tämä pasta on valtava hitti, mutta yllättävän moni mokaa sen valmistuksessa: "Joka kerta, kun joku laittaa kermaa…"
Nämä asiat kannattaa katsoa pastapakkauksesta
Bragagnolon mukaan pastapakkaus kannattaa tutkia tarkkaan ennen pastan valintaa.
– Kiinnitä ensimmäiseksi huomiota pastan väriin. Laadukkaan pastan väri on vaaleankeltainen, Bragagnolo kertoo tiedotteessa.
Myös proteiinipitoisuudella on väliä. Asiantuntijan mukaan sen olisi hyvä olla noin 13–14 prosenttia. Kolmas tärkeä seikka on pastan valmistusmenetelmä.
– Laadukas pasta on valmistettu puristamalla se pronssista valmistettujen muottien läpi. Menetelmä tekee pastan pinnasta karhean, jolloin kastike tarttuu helpommin.
Valmistusmenetelmä parantaa Bragagnolon mukaan myös pastaruokien suutuntumaa ja makua.