Nämä tiedot kannattaa aina tarkastaa pastapaketista
Asiantuntija kertoo, miten laadukasta pastaa valmistetaan.
Perjantaina 25.10. vietetään kansainvälistä pastapäivää. Tapahtuma sai alkunsa vuonna 1995, kun Roomassa järjestetyssä kansaivälisessä pastakonferenssissa päätettiin varata erityinen päivä pastan arvostamiselle.
Vuodesta 1989 toimineen Pastificio Bragagnolo -pastaperheyrityksen omistaja ja toimitusjohtaja Furio Bragagnolo kertoo nyt laadukkaan pastan salat.
Nämä asiat kannattaa katsoa pastapakkauksesta
Bragagnolon mukaan pastapakkaus kannattaa tutkia tarkkaan ennen pastan valintaa.
– Kiinnitä ensimmäiseksi huomiota pastan väriin. Laadukkaan pastan väri on vaaleankeltainen, Bragagnolo kertoo tiedotteessa.
Myös proteiinipitoisuudella on väliä. Asiantuntijan mukaan sen olisi hyvä olla noin 13–14 prosenttia. Kolmas tärkeä seikka on pastan valmistusmenetelmä.
– Laadukas pasta on valmistettu puristamalla se pronssista valmistettujen muottien läpi. Menetelmä tekee pastan pinnasta karhean, jolloin kastike tarttuu helpommin.
Valmistusmenetelmä parantaa Bragagnolon mukaan myös pastaruokien suutuntumaa ja makua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"