Nämä tiedot kannattaa aina tarkastaa pastapaketista

Paljonko on yksi annos pastaa? Näin mittaat ilman keittiövaakaa! 1:19 Paljonko on yksi annos pastaa? Näin mittaat ilman keittiövaakaa!
Paljonko on yksi annos pastaa? Katso videolta, miten voit mitata sen ilman keittiövaakaa!

Asiantuntija kertoo, miten laadukasta pastaa valmistetaan.

Perjantaina 25.10. vietetään kansainvälistä pastapäivää. Tapahtuma sai alkunsa vuonna 1995, kun Roomassa järjestetyssä kansaivälisessä pastakonferenssissa päätettiin varata erityinen päivä pastan arvostamiselle.

Vuodesta 1989 toimineen Pastificio Bragagnolo -pastaperheyrityksen omistaja ja toimitusjohtaja Furio Bragagnolo kertoo nyt laadukkaan pastan salat.

Nämä asiat kannattaa katsoa pastapakkauksesta

Bragagnolon mukaan pastapakkaus kannattaa tutkia tarkkaan ennen pastan valintaa.

– Kiinnitä ensimmäiseksi huomiota pastan väriin. Laadukkaan pastan väri on vaaleankeltainen, Bragagnolo kertoo tiedotteessa.

Myös proteiinipitoisuudella on väliä. Asiantuntijan mukaan sen olisi hyvä olla noin 13–14 prosenttia. Kolmas tärkeä seikka on pastan valmistusmenetelmä.

– Laadukas pasta on valmistettu puristamalla se pronssista valmistettujen muottien läpi. Menetelmä tekee pastan pinnasta karhean, jolloin kastike tarttuu helpommin.

Valmistusmenetelmä parantaa Bragagnolon mukaan myös pastaruokien suutuntumaa ja makua.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.