Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Herkullinen tapa hyödyntää varhaisperunat – salaisesta ainesosasta täydellinen maku!

varhaisperuna
Shutterstock
Julkaistu 26.06.2016 18:04

MTV LIFESTYLE

Sillikoulun lämmin varhaisperunasalaatti  on herkullinen lisuke esimerkiksi grilliruoalle tai kesäisen pöydän alkupalaksi. Silli-kevätsipulivoi kruunaa salaatin ja antaa sille lisäpotkua. 

Lämmin varhaisperunasalaatti

Tarvitset:

  • 500 g varhaisperunaa pestynä ja keitettynä
  • 3 rkl öljyä
  • 4 kpl vihreää tankoparsaa kuorittuna ja paloiksi leikattuna
  • 2 tankoa varsiselleriä viipaleina
  • 50 g pinaattia
  • 2 kpl kevätsipulia viipaleina
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria rouhittuna

Silli-kevätsipulivoi:

  • 100 g voita
  • 2 rkl kevätsipulia ohuina viipaleina
  • 50 g sillifileetä kuutioituna
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Valmista ensin silli-kevätsipulivoi. Ruskista voi kattilassa varovasti. Kaada voi kattilasta toiseen astiaan ja anna jäähtyä hetki. Lisää voin joukkoon kevätsipuli, sillipalat ja ripaus rouhittua mustapippuria. Anna maustua hetki.

2. Puolita perunat pituussuunnassa ja lämmitä paistinpannu keskilämmölle. Lisää pannulle öljy ja perunat. Anna paahtua rauhassa kunnes perunassa on kauniin paahteinen väri. Ryöppää parsa ja selleri kiehuvassa vedessä noin 2 minuuttia. Nosta kasvikset pois ja valuta hyvin. Ryöppää myös pinaattia noin 10 sekunnin ajan.

3. Sekoita paahdetut perunat, kasvikset, pinaatti ja kevätsipuli varovasti keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Voit maustaa koko salaatin silli-kevätsipulivoilla tai tarjota ne erikseen, jolloin jokainen voi maustaa salaattia oman maun mukaisesti. Tarjoile lämmin varhaisperunasalaatti sekä silli-kevätsipulivoi esimerkiksi savustetun siian kanssa.

Resepti: Sillikoulu

Tuoreimmat aiheesta

Kesä