MasterChef Suomi: Siikaa hernepyreellä, kuohuviinikastikkeella, varhaisperunaa, basilikaöljyä ja oliiviöljyssä marinoitua herneenversoa sekä hernettä, Iina
MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.
Ainekset
- n. 100 g suomustettua siikafileetä
- 3 varhaisperunaa
- basilikaa
- herneenversoja
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 dl rypsiöljyä
- 200 g kuorittuja tuoreita herneitä
- 1 – 1,5 dl kuohukermaa
- 1,5 dl kuohuviiniä
- 1 sitruuna
- 1 rkl hummerifondia
- 1 kananmuna
- suolaa
- n. 100 g voita
- 1 valkosipulin kynsi
Valmistusohje
VALMISTUS: Esikeitä perunat suolatussa vedessä, kunnes ne ovat melkein kypsiä. Ota muutamia herneitä ja herneenversoja ja laita ne marinoitumaan oliiviöljyyn. Pilko valkosipulit ja keitä loput herneet kuohukerman ja valkosipulin kanssa.
Kun seos on kiehahtanut, laita se blenderiin ja blendaa tasaisiksi. Kaada seos kattilaan ja lisää loraus kuohuviiniä sekä sitruunamehua ja mausta suolalla. Kiehauta uudestaan.
Kiehauta 1 dl kuohuviiniä, 1 dl vettä ja hummerifondi. Anna redusoitua.
Tee basilikaöljy blendaamalla basilikat ja rypsiöljyä.
Tee vesihaude. Vatkaa kananmuna aiemmin tehdyn reduktion joukkoon, kunnes seos alkaa paksuuntua. Lisää kuutioitua voita vähitellen vatkaten samalla. Kastike on valmis, kun se on paksua eikä kupli tai vaahtoa. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
Puolita perunat ja paista niitä hetki basilikaöljyssä.
Paista siikafileetä nahkapuolelta noin kolmen minuutin ajan, niin että koostumus muuttuu rapeaksi. Tämän jälkeen paista fileetä vielä toiselta puolelta noin puolen minuutin ajan. Mausta suolalla.
Koristele annos basilikaöljyllä, herneillä ja herneenversoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku