MasterChef Suomi: Siikaa hernepyreellä, kuohuviinikastikkeella, varhaisperunaa, basilikaöljyä ja oliiviöljyssä marinoitua herneenversoa sekä hernettä, Iina

iina

MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.

Ainekset

  • n. 100 g suomustettua siikafileetä
  • 3 varhaisperunaa
  • basilikaa
  • herneenversoja
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 200 g kuorittuja tuoreita herneitä
  • 1 – 1,5 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl kuohuviiniä
  • 1 sitruuna
  • 1 rkl hummerifondia
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • n. 100 g voita
  • 1 valkosipulin kynsi

Valmistusohje

VALMISTUS: Esikeitä perunat suolatussa vedessä, kunnes ne ovat melkein kypsiä. Ota muutamia herneitä ja herneenversoja ja laita ne marinoitumaan oliiviöljyyn. Pilko valkosipulit ja keitä loput herneet kuohukerman ja valkosipulin kanssa.

Kun seos on kiehahtanut, laita se blenderiin ja blendaa tasaisiksi. Kaada seos kattilaan ja lisää loraus kuohuviiniä sekä sitruunamehua ja mausta suolalla. Kiehauta uudestaan.

Kiehauta 1 dl kuohuviiniä, 1 dl vettä ja hummerifondi. Anna redusoitua.

Tee basilikaöljy blendaamalla basilikat ja rypsiöljyä.

Tee vesihaude. Vatkaa kananmuna aiemmin tehdyn reduktion joukkoon, kunnes seos alkaa paksuuntua. Lisää kuutioitua voita vähitellen vatkaten samalla. Kastike on valmis, kun se on paksua eikä kupli tai vaahtoa. Mausta sitruunamehulla ja suolalla. 

Puolita perunat ja paista niitä hetki basilikaöljyssä.

Paista siikafileetä nahkapuolelta noin kolmen minuutin ajan, niin että koostumus muuttuu rapeaksi. Tämän jälkeen paista fileetä vielä toiselta puolelta noin puolen minuutin ajan. Mausta suolalla.

Koristele annos basilikaöljyllä, herneillä ja herneenversoilla.

 

Parhaat ruokaohjelmat