Varhaisperuna-nachopelti – Julian helppo herkkuresepti

Varhaisperuna-nachot 2
MTV

Julia Tuvessonin Vuokaruoka-kirjassa (Atena 2019) valmistetaan uunissa rentoa ja herkullista kasvisruokaa. Yksi Julian omista suosikeista valmistuu varhaisperunoista. Varhaisperuna-nachot ovat kotoisa versio tex-mexruokana tutuksi tulleesta nachopellistä.

Ainekset

  • 700-800 g uusia perunoita
  • oliiviöljyä
  • 1 dl kypsytettyä kermajuustoa tai muuta maukasta juustoa raastettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Päälliset

  • 1 dl ranskankermaa
  • 60 g mustaa tai punaista merileväkaviaaria (tai mätiä)
  • ½ dl ruohosipulia silputtuna
  • ½ dl tilliä silputtuna
  • 5 retiisiä ohuina viipaleina
  • 1 pieni punasipuli silputtuna
  • sitruunalohkoja
  • mustapippuria

Valmistusohje

Varhaisperuna-nachopelti valmistuu näin: 

Pohja: Pese perunat ja paloittele ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lado perunat leivinpaperin päälle uunipannulle tasaisesti. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla ja paahda uunin ylätasolla 15 minuuttia. Ota vuoka ulos ja kääntele perunoita. Raasta juusto päälle ja laita vuoka uuniin, nyt grillivastuksen alle. Anna juuston sulaa ja saada väriä (noin 5 min).

Päälliset: Ota vuoka ulos ja kuorruta ranskankermalla, leväkaviaarilla, ruohosipulilla, tillillä, retiiseillä, punasipulilla, sitruunalohkoilla ja pippurilla. Tarjoile heti.

Resepti:: Julia Tuvesson, Vuokaruoka (Atena 2019)

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!