Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Parsakeittoa ja parsasalaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Parsa on aina kevään varma merkki ja juuri nyt kaupoissa on parsaa hyvin tarjolla. Akseli Herlevin ohjein syntyy parsasta niin herkullista keittoa kuin sen päälle hienosti sopivan pieni salaattikin.

Ainekset 4:lle

  • 1 nippu valkoista tankoparsaa (leikkaa nuput salaattia varten)
  • 2 shalottisipulia kuorittuna
  • puolikas jauhoinen peruna kuorittuna
  • 1 valkosipulin kynsi kuorittuna
  • 2 timjamin oksaa
  • 50 g voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 viipaletta saaristolaisleipää kuutioituna
  • 100 g kylmäsavulohta kuutioina
  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Freesaa voissa paloiteltu parsa, peruna, sipulit ja timjami. Lisää valkoviini ja kanaliemi. Keitä 5-10 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää kerma ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla.

Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja siivilöi. Halutessasi voit parantaa keiton makua ripauksella sokeria ja nokareella voita.

Laita paistinpannulle teelusikallinen voita ja paista siinä leipäkuutiot. Lisää pannulle parsan nuput ja lämmitä hetki. Lisää joukkoon kylmäsavulohi ja hienonnettu ruohosipuli. Tarjoile keiton kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Parsa