Hanna Sumarin nerokas kolmen ainesosan uunilohi: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"
Hanna Sumarin lohiherkkuun tarvitaan vain lohta, limeä ja parmesaania.
MTV:n ruutukasvona ja muun muassa ruokakirjailijana tunnettu Hanna Sumari jakoi Instagram-tilillään todella helpon lohiohjeen.
Uunissa saa paistettua helposti herkullisen lohifileen, eikä siihen tarvita kuin pari raaka-ainetta.
– Tämä ikivanha resepti toimii ei vain vuodesta toiseen, vaan vuosikymmenestä toiseen, Sumari hehkuttaa.
Edes suolaa ei tarvita
Reseptin idea on hyvin simppeli: Lohifileeseen tehdään viiltoja nahkaan asti ja viiltojen sisään ujutetaan limen lohkoja. Lopuksi kalan päälle raastetaan vielä reilusti parmesaania.
– Ei suolaa, parmesaani riittää.
Lohta paistetaan 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Näin helppoa se on!
Toinen Hanna Sumarin lohiohje on myös takuuvarma hitti. Kokeile vartissa valmistuva toscanalainen lohi.
Katso myös: Lohesta ruodot pois helposti Kirsin nokkelalla niksillä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti