Raakamakkaroiden grillaaminen nopeutuu, kun makkarat esikypsentää kuumassa vedessä ennen paistamista.
VIDEO: Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin makkaroista ja niiden kypsennyksestä.
Raakamakkarat ovat nimensä mukaisesti raakoja makkaroita, joten ne täytyy aina kypsentää.
Ennen grillauspuuhiin ryhtymistä kannattaa tiedostaa, että raakamakkarat vaativat tavallisia grillimakkaroita pidemmän kypsennysajan, kokonaisuudessaan noin 10–15 minuuttia.
Yksinkertaisella kikalla grillausaikaa saa kuitenkin lyhennettyä huomattavasti.
Makkarat kypsyvät vaivattomasti myös uunissa
Jos ruokailijoita on paljon tai kiire painaa päälle, voi raakamakkarat esikypsentää kattilassa ennen grillaamista. Esikypsennyksen avulla grillausaika lyhenee huomattavasti ja makkarat saadaan lautasille yllättävänkin nopeasti.
– Kiehauta vesi, nosta kattila liedeltä, laske makkarat veteen ja laita kansi päälle. Anna makkaroiden olla kuumassa vedessä noin 5–10 minuuttia. Viimeistele makkarat grillissä, jolloin makkaran pintaan tulee kaunis väri, rapea pinta ja herkullinen maku, HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho neuvoo.
LUE MYÖS: Tiedätkö, milloin on valmista? Tästä tunnistat kypsän raakamakkaran
Myös uunissa kypsentäminen on helppo ja vaivaton vaihtoehto raakamakkaroiden valmistukseen.
– Uunissa raakamakkarat kypsyvät myös helposti. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja paista makkaroita siellä noin 15 minuutin ajan. Makkaroita ei tarvitse tällöin kääntää välillä, Lamminaho kertoo.
Lähde: HK