Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

IL: Tästä syystä oliiviöljyä ei kannattaisi koskaan käyttää paistamiseen

Ruoan paistamiseen ei vältämättä kannata käyttää oliiviöljyä.Shutterstock
Julkaistu 14.09.2016 11:20(Päivitetty 14.09.2016 11:27)

MTV LIFESTYLE

Tiesitkö, että oliiviöljyä ei kannata käyttää, mikäli tarkoituksena on paistaa ruokaa?

Oliiviöljy on suomalaiskotien perusraaka-aine, jota ei kuitenkaan kannattaisi käyttää paistamiseen, kertoo Iltalehti. 

– Oliiviöljy ei kestä kuumuutta yhtä hyvin kuin rypsiöljy, ravintola Shelterin keittiömestari ja Top Chef -ohjelmasta tuttu huippukokki Teemu Laurell kertoo Iltalehdelle.

Toinen syy siihen, miksi oliiviöljy ei ole paras mahdollinen rasvavalinta paistamiseen on se, että myös oliiviöljyn maussa tapahtuu paistamisen aikana muutoksia.

– Kuumassa oliiviöljyn aromit myös katoavat ja esimerkiksi laadukas oliiviöljy menettää makunsa. Oliiviöljyllä voidaan viimeistellä ruokaa, mutta sitä ei kannattaisi kuumentaa, Laurell jatkaa.

Lähde: Iltalehti 

Tuoreimmat aiheesta

Makuja