Tiesitkö, että oliiviöljyä ei kannata käyttää, mikäli tarkoituksena on paistaa ruokaa?
Oliiviöljy on suomalaiskotien perusraaka-aine, jota ei kuitenkaan kannattaisi käyttää paistamiseen, kertoo Iltalehti.
– Oliiviöljy ei kestä kuumuutta yhtä hyvin kuin rypsiöljy, ravintola Shelterin keittiömestari ja Top Chef -ohjelmasta tuttu huippukokki Teemu Laurell kertoo Iltalehdelle.
Toinen syy siihen, miksi oliiviöljy ei ole paras mahdollinen rasvavalinta paistamiseen on se, että myös oliiviöljyn maussa tapahtuu paistamisen aikana muutoksia.
– Kuumassa oliiviöljyn aromit myös katoavat ja esimerkiksi laadukas oliiviöljy menettää makunsa. Oliiviöljyllä voidaan viimeistellä ruokaa, mutta sitä ei kannattaisi kuumentaa, Laurell jatkaa.
Lähde: Iltalehti