Ruokasivusto Food52 muistuttaa, että aurinkokuivattujen tomaattien mukana tulee myös täydellisen umamista paistoöljyä.
Food52-ruokasivuston ruokatoimittaja Arati Menon suosittelee hyödyntämään aurinkokuivattujen tomaattien purkissa mukana tulevan öljyn.
Menon tajusi öljyn potentiaalin muutama vuosi sitten ruokaa laittaessaan. Kävi ilmi, että tämä umaminen öljy sopii täydellisesti ruoanlaittoon.
– Resepti vaati ekstraneitsytoliiviöljyä ja kun olin kaatamassa sitä tehosekoittimeen, huomasin yhtäkkiä pöydällä aurinkokuivatuista tomaateista jääneen purkin, jossa oli vielä öljyä. Käytin sitä ruokaan ja se paransi makua huomattavasti. Tämä sai minut miettimään, mihin muuhun öljyä voisi käyttää.
Menon lisäsi lopulta öljyä salaatinkastikkeeksi, alkoi kypsentää siinä vihanneksia ja ripotteli sitä hummukseen sekä keittoihin.
– Oikeastaan voisi kysyä, että mitä sillä ei voi tehdä?
Tämän jälkeen Menon keksi käyttöä myös muille ruokapakkausten öljyille ja liemille: esimerkiksi oliiviliemen hän hyödynsi salaatinkastikkeeksi ja fetaliemen pastakastikkeeseen.
Älä siis heitä öljyä menemään, käytä sitä paistamiseen ja hyödynnä muuten ruoanlaitossa!
Lue myös: Päivi kokeili uudenlaista tapaa tehdä pizzaa – lopputulos saa kuolan valumaan: "Toimii tosi hyvin"
Lähde: Food52
***
1:26