Merja Rehnin imelletty perunalaatikko

Merja Rehn perunalaatikko
Merja Rehnin imelletyn perunalaatikon salainen ase on sinappi. Shutterstock/MTV

Merja ja Olli Rehnin joulupöydässä syödään aina Merjan tekemää imellettyä perunalaatikkoa. Merjan "salainen ase" on pieni rutistus sinappia.

Ainekset

  • 2 kiloa perunaa, jauhoinen lajike (esim. Pito, Puikula, Rosamunda)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2,5–3 dl maitoa
  • pieni rutistus sinappia (Merjan "salainen ase")
  • suolaa
  • kirnuvoita

Valmistusohje

Aatonaaton iltapuuhat: 

Pese perunat ja keitä ne kuorineen kypsiksi. Ei suolaa keitinveteen. Ota muutama desi keitinvettä talteen. Kuori perunat kuumina ja soseuta kattilassa. Tarvittaessa lisää tilkka keitinlientä joukkoon. Anna soseen jäähtyä, niin ettei se ole enää kuumaa. Ripottele joukkoon vehnäjauhot. 

Peitä astia puhtaalla astiapyyhkeellä ja jätä huoneen lämpöön yön yli. Ohi kulkiessasi voit pariin otteeseen hiukan sekoittaa. Vain amatööri lisää seokseen siirappia. Jos teet ensimmäiset vaiheet oikein, niin laatikko imeltyy omineen. 

Aattoaamuna: 

Lisää seokseen maito. Älä tee liian vetelää. Makua terästääksesi voit laittaa joukkoon hiukan sinappia. Mausta suolalla. Kaada seos voideltuihin uunivuokiin, mutta jätä astiaan reilusti tyhjää, koska seos saattaa kuohua paistuessaan. Ripottele vuokiin voinokareita. Paista miedolla lämmöllä, 175 astetta, noin 2,5–3 tuntia. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.