Merja Rehnin imelletty perunalaatikko
Merja ja Olli Rehnin joulupöydässä syödään aina Merjan tekemää imellettyä perunalaatikkoa. Merjan "salainen ase" on pieni rutistus sinappia.
Ainekset
- 2 kiloa perunaa, jauhoinen lajike (esim. Pito, Puikula, Rosamunda)
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2,5–3 dl maitoa
- pieni rutistus sinappia (Merjan "salainen ase")
- suolaa
- kirnuvoita
Valmistusohje
Aatonaaton iltapuuhat:
Pese perunat ja keitä ne kuorineen kypsiksi. Ei suolaa keitinveteen. Ota muutama desi keitinvettä talteen. Kuori perunat kuumina ja soseuta kattilassa. Tarvittaessa lisää tilkka keitinlientä joukkoon. Anna soseen jäähtyä, niin ettei se ole enää kuumaa. Ripottele joukkoon vehnäjauhot.
Peitä astia puhtaalla astiapyyhkeellä ja jätä huoneen lämpöön yön yli. Ohi kulkiessasi voit pariin otteeseen hiukan sekoittaa. Vain amatööri lisää seokseen siirappia. Jos teet ensimmäiset vaiheet oikein, niin laatikko imeltyy omineen.
Aattoaamuna:
Lisää seokseen maito. Älä tee liian vetelää. Makua terästääksesi voit laittaa joukkoon hiukan sinappia. Mausta suolalla. Kaada seos voideltuihin uunivuokiin, mutta jätä astiaan reilusti tyhjää, koska seos saattaa kuohua paistuessaan. Ripottele vuokiin voinokareita. Paista miedolla lämmöllä, 175 astetta, noin 2,5–3 tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi