Hyvä pizzapohja, maistuva tomaattikastike ja laadukas juusto – mitään muuta ei täydelliseen pizzaan tarvita, paljastavat italialaiset.
Italiassa suosittua Tangibili Emozioni-matkablogia pitävä, hyvää ruokaa rakastava Barbara Perrone paljastaa, miten täydellinen pizza syntyy italialaiseen tapaan.
Perronen mukaan pizzataikinaa ei ole välttämätöntä kohottaa päiväkausia, kuten jotkut pizza-ammattilaiset tekevät.
– Meillä on usein pizzapäivä lauantaina. Silloin teen pizzataikinan yleensä valmiiksi aamupäivällä ja pizza syödään illalla, Perrone kertoo.
Simppeli niksi: Esipaista pohjaa tomaattikastikkeen kanssa
Pizzan valmistusprosessi on yksinkertainen: kun pizzapohja on kaulittu, sen päälle levitetään itse haudutettua tomaattikastiketta. Nyt seuraa tärkeä valmistusvaihe: pohja nimittäin laitetaan kastikkeen kera hetkeksi uuniin esipaistumaan, ennen kuin siihen laitetaan juustoa. Lopuksi pizzan päälle lisätään vielä mozzarellaa ja annetaan pizzan kypsyä loppuun uunissa.
– Mitään muuta ei täydelliseen pizzaan tarvita, Perrone lupaa.
Jos täytteitä haluaa kuitenkin tähän margherita-pizzaan vielä lisätä, voi kypsennyksen jälkeen pizzan päälle laittaa esimerkiksi ilmakuivattua kinkkua, Perrone vinkkaa. Kinkkua ei kuitenkaan missään nimessä laiteta uuniin.
Aina italialaisetkaan eivät kuitenkaan jaksa valmistaa pizzaansa itse: pakastepizzoille löytyy nimittäin kysyntää myös Italiassa ja Perrone kertoo itsekin nauttivansa niitä silloin tällöin.
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.