Missä sinulla on tapana säilyttää sipuleita keittiössäsi? Oikea säilytyspaikka ei suinkaan ole huoneenlämmössä.
Eri elintarvikkeiden oikeat säilytyspaikat saattavat joskus yllättää. Esimerkiksi kurkut ja tomaatit viihtyvät kylmäsäilytyksen sijaan huoneenlämmössä, sillä erityisesti kurkku saattaa vetistyä jääkaapissa. Eri tomaattilajikkeiden ominaismaut pääsevät parhaiten esille, kun niitä säilytetään huoneenlämmössä.
Sipuli kuuluu jääkaappiin
Mutta mikä sitten on sipulin, yhden ruoanlaiton yleisimmistä raaka-aineista, oikea säilytyspaikka? Parhaiten sipuli säilyy tuoreena, kun sitä säilyttää jääkaapin vihanneslaatikossa. Tämä pätee sekä tuoreeseen sipuliin että kuivattuunkin sipuliin.
Sipuleita ei kannata säilyttää muovipussissa, sillä tällöin ne voivat mädäntyä nopeasti. Älä myöskään säilytä sipuleita esimerkiksi salaatin läheisyydessä, sillä sipuleiden sisältämä etyleeni saattaa kellastuttaa salaatinlehtiä.
Lähde: Altt om Mat