Hyötykäytä ylijäämäspagetti herkullisessa reseptissä.
Spagettia jää helposti yli, eikä lämmitetty pasta vedä vertoja juuri keitetylle.
Tällä reseptillä saat kuitenkin nopeasti aikaan herkullisen ja rapeareunaisen piiraan ylijääneestä spagetista.
Spagettipiiras
Tarvitset:
350 g spagettia
1 pieni sipuli
400 g jauhelihaa
1 purkki tomaattisosetta
3 kananmunaa
2 dl parmesaanijuustoa
2 dl mozzarellaraastetta
2 ruokalusikallista oliiviöljyä
Suolaa
Tee näin: Paista sipulit ja lisää jauheliha. Paista kunnes liha on kypsää ja lisää tomaattisoseesta yli puolet. Sekoita joukkoon 1,5 dl pastan keitinvedestä. Lisää vettä tarvittaessa ja mausta suolalla, tai halutessasi myös basilikalla, oreganolla ja pippurilla.
Sekoita suuressa kulhossa keitetty spagetti, kananmunat, parmesaanijuusto, puolet mozzarellaraasteesta ja loppu tomaattisoseesta. Mausta suolalla.
Voitele suurehko piirakkavuoka oliiviöljyllä ja levitä puolet jauhelihaseoksesta vuoan pohjalle. Lisää spagettiseos lihan päälle ja painele piiras tasaiseksi. Lisää tässä vaiheessa loput jauhelihakastikkeesta ja ripottele päälle jäljelle jäänyt mozzarella.
Paista piirasta uunissa noin puoli tuntia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin. Valmiin piiraan päälle voi ripotella hieman oliiviöljyä. Tarjoile piiras tuoreen vihersalaatin kera.
Resepti: Today.com