Kisaevääksi tai viikonlopun herkutteluun! Juustokastike kruunaa helpon nacho-jauhelihapaistoksen
Nacho-jauhelihapaistos on tex mex -henkinen ruoka, jossa maissilastut ja mausteinen jauheliha kruunataan herkullisella juustokastikkeella.
Tämä ruokabloggari Hellapoliisin eli Kati Jaakosen ruoka on omiaan illanistujaisiin tai muuhun viikonlopun herkutteluun. Mausteinen jauheliha, rapeat nachot ja täyteläinen juustokastike on yhdistelmä, jota on lähes mahdoton vastustaa!
Paistos maistuu taatusti sellaisenaankin, mutta vielä paremman ruoasta teet tarjoamalla sen kanssa raikasta salaattia, guacamolea ja smetanaa.
Ainekset (neljä annosta):
2 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 paprika
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl tacomaustetta
1 punainen chilipaprika
400 g tomaattimurskaa
Lisäksi:
200 g nachoja
Juustokastike:
25 g voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
200 g cheddarjuustoa
Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Paloittele paprika ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää muiden ainesten joukkoon ja mausta seos tacomausteella.
Hienonna joukkoon vielä chilipaprika ja lisää tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
Valmista juustokastike. Sulata voi tai margariini. Lisää vehnäjauhot käännellen. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin 5–10 minuuttia. Lisää joukkoon cheddarjuusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.
Laita nachot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan. Levitä päälle jauhelihaseos ja kaada päälle juustokastike. Tarjoa raikkaan salaatin, guacamolen ja smetanan kanssa.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa