Kassler Florentine
Florentine, siis firenzeläinen, merkitsee ruokaslangissa pinaattia yhdistettynä kalaan tai lihaan. Tämän ruoan voi mainiosti tehdä tietenkin myös tuoreesta pinaatista pakastetun sijaan tai mangoldista.
Neljälle
- 8 viipaletta savukassleria
- 1 paketti pakastepinaatinlehtiä
- suolaa ja valkopippuria
- hippu muskottiraastetta
- 2 tomaattia viipaleina
Kastike
- 2 rkl voita
- 2,5 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- 1 dl juustoraastetta
- 1 munankeltuainen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sulata pinaatinlehdet lävikössä, purista sen jälkeen niistä vielä nestettä pois. Levitä pinaatti kevyesti voideltuun uunivuokaan. Lado vuorotellen kassler- ja tomaattiviipaleet pinaatin päälle.
2. Sulata voi kasarissa miedolla lämmöllä, sekoita jauho joukkoon ja anna turvota muutama minuutti. Kaada maito ja kerma päälle ja anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Ota kastike liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraaste ja munankeltuainen. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Levitä kastike kasslerviipaleiden päälle. Gratinoi uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile perunaa tai pastaa lisänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka