Jauhelihapihvit ovat koko perheen suosikkiruokaa, jotka maistuvat niin perunamuusin kumppanina kuin hampurilaissämpylöiden välissä. Jos kaipaat tuttuihin pihveihin vaihtelua, tässä sinulle helppo niksi, jolla muutat arkiruoan entistäkin mehevämmäksi herkuksi. Tarvitset ainoastaan juomalasin ja kananmunan.
Toisin kuin monissa perinteisemmissä jauhelipihvien resepteissä, tässä versiossa kananmunia ei sekoiteta taikinan joukkoon, vaan ne lisätään renkaiksi muotoiltujen pihvien keskelle.
Jauhelihapihvien keskelle rikottu kananmuna antaa ruokaan sekä makua, mehevää rakennetta että houkuttelevaa ulkonäköä. Paistoaikaa säätelemällä voit määrittää, kuinka kypsänä kananmuna haluat nauttia.
Kananmunalla höystetyt pihvit sopivat erinomaisesti vaikkapa hampurilaisten täytteiksi.
Kananmunalla täytetyt hampurilaispihvit (4 annosta)
400 g jauhelihaa
suolaa, pppuria
2 rkl voita
4 kananmunaa
4 cheddar-juustoviipaletta
3 rkl majoneesia
1 rkl srirachaa
4 hampurilaissämpylää
8 viipaletta pekonia
salaatinlehtiä
Muotoile jauhelihasta kolme laakeaa, samankokoista pihviä. Paina juomalasin avulla pihvien keskelle reiät niin, että pihveistä syntyy ”donitseja”. Muotoile pihvien sisuksista jäänyt liha vielä yhdeksi renkaaksi niin, että saat kaiken kaikkiaan neljä rengasta. Mausta jauheliharenkaat suolalla ja pippurilla. Sulata voi laakeassa pannussa. Lisää renkaat pannuun ja paista kaksi minuuttia. Käännä.
Riko jokaisen renkaan keskelle kananmuna ja mausta suolalla ja pippurilla. Peitä pannu kannella ja kypsennä pihvejä, kunnes kananmunan valkuaiset ovat hyytyneet, noin reilun viiden minuutin ajan. Nosta pihvin päälle juustoviipale ja anna juuston sulaa kannen alla noin minuutin ajan.
Yhdistä kulhossa sriracha-maustekastike ja majoneesi. Kokoa hampurilainen nostamalla pihvit sämpyläpohjien päälle. Lisää jokaisen hampurilaisen väliin kaksi pekoniviipaletta, salaattia ja srirchalla maustettua majoneesia.
Videolta voit katsoa, kuinka jauhlihapihvit oikein syntyvät.
Lähde: Delish