Oletko jo kokeillut lyttypottuja? Rapeiden perunoiden kanssa voi tarjoilla esimerkiksi herkullista skagenia.
Bella Table -ruokayhteisön Kia Arpia ja Petra Wettenranta loihtivat Viiden jälkeen -ohjelmassa keskiviikkona helppoja juhannusruokia. Kaksikko vinkkasi ohjeen muun muassa täydellisiin kesäperunoihin, lyttypottuihin.
Lyttypottujen idea on simppeli:
– Jauhoiset perunat on ensin keitetty hyvässä suolassa, sitten ne lytätään. Hyvä oliiviöljy päälle, uuniin grillivastuksen alle, sitten käännetään puolessa välissä ja listään vähän öljyä. Niistä tulee ihanan rapeita! Petra ylistää.
Juhannuspöydässä näitä "maailman rapeimpia lyttypottuja" voi syödä esimerkiksi katkarapuskagenin kera. Bella Tablen skagen on tällä kertaa hieman tulinen, sillä se maustetaan srirachalla.
Nappaa ohje: Bella Tablen lyttypotut ja skagen
Katso myös video: Bella Tablen Kian ja Petran vinkit juhannusruokiin
8:03