Juhannuksen hittiperunat! Kian ja Petran ohje "maailman rapeimpiin lyttypottuihin"

Bellatable_viidenjälkeen-1
MTV

Oletko jo kokeillut lyttypottuja? Rapeiden perunoiden kanssa voi tarjoilla esimerkiksi herkullista skagenia. 

Bella Table -ruokayhteisön Kia Arpia ja Petra Wettenranta loihtivat Viiden jälkeen -ohjelmassa keskiviikkona helppoja juhannusruokia. Kaksikko vinkkasi ohjeen muun muassa täydellisiin kesäperunoihin, lyttypottuihin.

Lyttypottujen idea on simppeli:

– Jauhoiset perunat on ensin keitetty hyvässä suolassa, sitten ne lytätään. Hyvä oliiviöljy päälle, uuniin grillivastuksen alle, sitten käännetään puolessa välissä ja listään vähän öljyä. Niistä tulee ihanan rapeita! Petra ylistää.

Juhannuspöydässä näitä "maailman rapeimpia lyttypottuja" voi syödä esimerkiksi katkarapuskagenin kera. Bella Tablen skagen on tällä kertaa hieman tulinen, sillä se maustetaan srirachalla. 

Katso myös video: Bella Tablen Kian ja Petran vinkit juhannusruokiin

Juhannuksena tarjolle smetanasilliä ja rapeat lyttypotut 8:03
Lyttypottuja, skagenia ja yllättävän hyvää smetanasilliä!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.