Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juhannuksen hittiperunat! Kian ja Petran ohje "maailman rapeimpiin lyttypottuihin"

Bellatable_viidenjälkeen-1
MTV
Julkaistu 20.06.2024 09:15
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva

Lisa Kärnä

lisa.karna@mtv.fi

Oletko jo kokeillut lyttypottuja? Rapeiden perunoiden kanssa voi tarjoilla esimerkiksi herkullista skagenia. 

Bella Table -ruokayhteisön Kia Arpia ja Petra Wettenranta loihtivat Viiden jälkeen -ohjelmassa keskiviikkona helppoja juhannusruokia. Kaksikko vinkkasi ohjeen muun muassa täydellisiin kesäperunoihin, lyttypottuihin.

Lyttypottujen idea on simppeli:

– Jauhoiset perunat on ensin keitetty hyvässä suolassa, sitten ne lytätään. Hyvä oliiviöljy päälle, uuniin grillivastuksen alle, sitten käännetään puolessa välissä ja listään vähän öljyä. Niistä tulee ihanan rapeita! Petra ylistää.

Juhannuspöydässä näitä "maailman rapeimpia lyttypottuja" voi syödä esimerkiksi katkarapuskagenin kera. Bella Tablen skagen on tällä kertaa hieman tulinen, sillä se maustetaan srirachalla. 

Nappaa ohje: Bella Tablen lyttypotut ja skagen

Katso myös video: Bella Tablen Kian ja Petran vinkit juhannusruokiin

8:03img

Lyttypottuja, skagenia ja yllättävän hyvää smetanasilliä!

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka