Bella Tablen lyttypotut ja skagen
Rapeita seesamilyttypottuja ja spicy skagenia! Bella Tablen ohjeella teet herkullisen tarjoiltavan juhliin tai vaikka juhannuspöytään.
Skagen
- 1 punasipuli
- 1 dl majoneesia
- 1,5 dl ranskankermaa
- 360 g katkarapuja
- 1/2 ruukku ruohosipulia
- 1/2 ruukku korianteria
- 1 punainen chili
- 1/2 lime
- 1/2 tl suolaa
- srirachaa (& vihreää tabascoa)
- 1 tl vaahterasiirappia tai hunajaa
- mustapippuria
Perunat
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 50g voita
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Skagen:
Ota katkaravut sulamaan hyvissä ajoin ja valuta. Hienonna puolet ravuista kulhoon.
Hienonna punasipuli, ruohosipuli, korianteri ja chili.
Ota yrteistä ja chilistä vähän sivuun koristelua varten ja lisää loput kulhoon.
Sekoita joukkoon ranskankerma ja majoneesi. Mausta limellä, suolalla, srirachalla, (vihreällä tabascolla, vaahterasiirapilla ja rouhi mustapippuria joukkoon. Tarkista maku.
Sekoita joukkoon loput ravut ja laita kylmään.
Lyttypotut:
Keitä perunat hyvin suolatussa vedessä kypsiksi. Laita sillä välin voi ja veitsen lappeella murskattu valkosipuli kasariin ja ruskista kunnes voi on kullanruskeaa ja tuoksuu ihanalta.
Valuta perunat ja kaada leivinpaperilla päällystetylle pellille. Lyttää lasilla tai lastalla. Lusikoi tasaisesti päälle voi ja valkosipuli. Ripottele päälle seesaminsiemenet.
Paahda 225-asteisessa kiertoilmauunissa kunnes perunat on rapeita.
Nosta perunat vadille ja lusikoi päälle kekoja skagenia. Koristele yrteillä ja chilillä ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa