Testaa juhannukseksi pikana valmistuvaa smetanasilliä. Tämä herkku käännyttää sillinvihaajatkin!
Bella Table -ruokayhteisön Kia Arpia ja Petra Wettenranta loihtivat Viiden jälkeen -ohjelmassa keskiviikkona helppoja juhannusruokia. Kaksikko vinkkasi ohjeen muun muassa täydellisiin kesäperunoihin, lyttypottuihin.
Monen suomalaisen juhannusperinteisiin kuuluvat myös varhaisperunat voin ja sillin kera nautittuna. Silli on ehdottomasti mielipiteet jakava kalaherkku, joka ei maistu kaikille. Kialla on kuitenkin takataskussaan ohje, joka käännyttää vannoutuneimman sillinvihaajankin.
– Tämä on kaikkien sillinvihaajien lempisilli. Valmistuu nopeasti, Kia vinkkasi.
Lue myös: Juhannuksen hittiperunat! Kian ja Petran ohje "maailman rapeimpiin lyttypottuihin"
Smetanasilli käännyttää sillinvihaajat
Smetanasillin ohje on Kian suvun klassikko. Siinä käytetään matjessilliä, joka on makeaa ja mureaa.
– Se rakenne, jota monet sillissä kammoksuu, ei ole tässä ollenkaan.
Smetanan ja matjessillin lisäksi ruokalajiin laitetaan ranskankermaa, raastettua valkosipulia, ruohosipulia ja mustapippuria.
Smetanasilli yllätti myös Bella Tablen keittiössä olleen Viiden jälkeen -ohjelman toimittajan Lisa Kärnän.
– Olen syönyt silliä viimeksi muutama vuosi sitten ja jäi traumat siitä. Tämä ei maistu siltä. Te olette käännyttäneet minut sillin puolelle!
Nappaa ohje: Bella Tablen smetanasilli
Katso myös video: Bella Tablen Kian ja Petran vinkit juhannusruokiin
8:03