Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kahvikakkujen kiistaton kuningas – milloin viimeksi söit tätä legendaarista herkkua?

tiikerikakku
Tiikerikakku on klassikko!Shutterstock
Julkaistu 13.10.2019 14:10

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hannakaisa Taskinen

hannakaisa.taskinen@mtv.fi

Tiikerikakku on taatusti yksi Suomen suosituimmista kahvikakuista. Hauskat suklaaraidat maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin.

Milloin viimeksi olet tarjoillut vieraillesi maukasta tiikerikakkua tai nähnyt sitä juhlien kahvipöydässä?

Tiikerikakku on varmasti monen mielestä yksi herkullisimmista kuivakakuista – makoisat suklaaraidat piristävät mehevän kakun makua ja ulkonäköä.

Tiikerikakku

4 munaa
2,5 dl sokeria
150 g margariinia tai voita
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3 tl vanilliinisokeria
1,5 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta

Vuokaan:
margariinia tai voita
korppujauhoja

1. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
2. Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
3. Kokoa ja mittaa aineet. Sulata margariini kattilassa. Yhdistä leivinjauhe, jauhot ja vanilliinisokeri.
4. Vatkaa munat ja sokeri isossa kulhossa kierre- tai sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla sekoittaen.
5. Mausta noin 1/3 taikinasta kaakaojauheella.
6. Kaada vuokaan kerroksittain vaaleaa ja tummaa taikinaa, päällimmäiseksi vaalea kerros.
7. Paista kakkua uunin alatasossa 45 minuuttia.

Resepti: Liimatainen, Teerikangas & Kunnas: Keitämme ja leivomme 2 (WSOY)

Lisää aiheesta:

Kahvikakkujen kiistaton ykkönen: Milloin viimeksi söit tätä legendaarista herkkua?Paluu menneisyyteen: Milloin viimeksi söit legendaarista tiikerikakkua?Kaikkien aikojen retroherkku – tämän reseptin jokainen muistaa lapsuudesta!Retroherkkujen ehdoton ykkönen: Hittijälkiruoka, joka ei suomalaisilta unohdu!Paluu menneisyyteen: Onko tässä kuivakakkujen kuningas? Tiikerikakku on maistuva klassikko  Paluu menneisyyteen: Hittitorttu toimii edelleen juhlissa kuin juhlissa

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka