Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mokkapalat

mokkapalat
Mokkapalat ovat klassikko! Tämä mokkapalaohje on helppo ja takuuvarma.MTV
Julkaistu 06.09.2013 12:19(Päivitetty 04.09.2023 08:10)

Mokkapalat maistuvat kaikille! Parhaat mokkapalat valmistuvat tällä Hellapoliisin mokkapalaohjeella. Mokkapalat ovat helppo ja nopea leivonnainen kahvipöytään, lastenkutsuille ja muihin herkutteluhetkiin.

  • Kokonaisvalmistusaika: 45 min
  • Aktiivinen aika: 30 min
  • Annosmäärä: 1 pellillinen

Mokkapalat (uunipellillinen, noin 25 annosta)

  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl maitoa
  • 1 dl (100 g) sulatettua voita tai margariinia

Mokkapalojen kuorrute

  • 300 g tomusokeria
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 2 rkl sulatettua voita tai margariinia
  • n. 4 rkl vahvaa kahvia

Pinnalle

  • strösseleitä

Valmistusohje

Mokkapalat, ohje:

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti.
  2. Lisää maito ja sulatettu voi tai margariini. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä reunalliselle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  3. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista mokkapalojen kuorrute:

  1. Mittaa kulhoon tomusokeri, kaakaojauhe, sulatettu voi ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. Jos kuorrute tuntuu löysältä, lisää hieman tomusokeria. Paksua kuorrutetta voit ohentaa puolestaan kahvilla.
  2. Levitä kuorrute lämpimän torttulevyn pinnalle ja ripottele päälle värikkäitä strösseleitä.
  3. Leikkaa annospaloiksi ja herkuttele!

Katso myös: Näin valmistuvat Amadan joulumokkapalat!

3:05img

Amandan joulumokkapalat – näitä on kokeiltava!

Tuoreimmat aiheesta

Mokkapalat