Osaatko paistaa munat täydellisesti? Katso tästä yksinkertaiset ohjeet.
Kananmunien paistaminen on tärkeä taito ruoanlaitossa. Paistetut kananmunat maistuvat sellaisenaan, mutta niistä saa myös hyvän lisän erilaisiin ruokiin.
Kananmunan voi paistaa kahdella eri tavalla. Häränsilmäksi kutsutaan munaa, joka on paistettu vain toiselta puolelta. Vielä yksinkertaisempi on molemmilta puolilta paistettu muna, josta monet pitävät rasvaisemman makunsa vuoksi.
Häränsilmä: Paista kannella peitetyllä paistinpannulla 2–3 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt ja reunat kullanruskeat.
Molemmilta puolilta paistettu: Paista noin 2 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Käännä muna lastalla toisinpäin ja paista toiselta puolelta noin 30 sekuntia.
Tarvitset:
½ rkl voita tai rypsiöljyä
1 muna
Suolaa
Mustapippuria
Tee näin:
Lämmitä rasva tarttumattomalla pannulla. Riko muna keskelle pannua. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lähde: About Food
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.