Kalatiskiltä löytyy nyt edullinen herkkuaarre: Todella helppo käsitellä
Edullinen ja maukas ruokakala muikku on nyt sesongissa! Katso videolta vinkit muikkujen perkaamiseen.
Kaupan kalatiskiltä kannattaa joskus napata ostoskoriin muutakin kuin ainaista lohta. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin jo viime vuonna kikkoja edullisempiin kalaostoksiin.
Muikulla on kaksi sesonkia vuosittain: tammi-maaliskuu sekä elokuun puolivälistä lokakuun puoleenväliin. Muikun lisäksi elokuussa pyydetyistä kaloista sesongissa on myös siika.
Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanensuositteli aiemmin valitsemaan elokuussa lautaselle kotimaista muikkua.
– Kyllähän meillä on edullisempia vaihtoehtoja tarjolla. Muikku on yksi niistä. Silakka on toinen, mutta sitä on tällä hetkellä vielä huonommin saatavilla. Sen aika on sitten syksymmällä.
Kokonaisten eli perkaamattomien muikkujen kilohinta on nyt ruokakaupoissa reilusti alle kymmenen euroa, parhaimmillaan jopa viiden euron luokkaa.
Helppo kala käsitellä
Muikku on siitä mukava sesonkikala, että se sopii mainiosti myös ulkona valmistettavaksi. Muikkua voi ruoanlaitossa käyttää samaan tapaan kuin silakkaa. Jos resepti on tehty silakalle, voit korvata kalan muikulla.
Muikun käsittely on myös todella helppoa. Et tarvitse mitään tiettyjä välineitä kalan perkaamiseen.
Katso videolta jutun yltä kalayhdistyksen ohjeet muikun perkaamiseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku