Edullinen ja maukas ruokakala muikku on nyt sesongissa! Katso videolta vinkit muikkujen perkaamiseen.
Kaupan kalatiskiltä kannattaa joskus napata ostoskoriin muutakin kuin ainaista lohta. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin jo viime vuonna kikkoja edullisempiin kalaostoksiin.
Muikulla on kaksi sesonkia vuosittain: tammi-maaliskuu sekä elokuun puolivälistä lokakuun puoleenväliin. Muikun lisäksi elokuussa pyydetyistä kaloista sesongissa on myös siika.
Lue myös: Kalakauppiaat paljastavat: Näin tunnistat tuoreen kalan kaupassa
Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen suositteli aiemmin valitsemaan elokuussa lautaselle kotimaista muikkua.
– Kyllähän meillä on edullisempia vaihtoehtoja tarjolla. Muikku on yksi niistä. Silakka on toinen, mutta sitä on tällä hetkellä vielä huonommin saatavilla. Sen aika on sitten syksymmällä.
Kokonaisten eli perkaamattomien muikkujen kilohinta on nyt ruokakaupoissa reilusti alle kymmenen euroa, parhaimmillaan jopa viiden euron luokkaa.
Helppo kala käsitellä
Muikku on siitä mukava sesonkikala, että se sopii mainiosti myös ulkona valmistettavaksi. Muikkua voi ruoanlaitossa käyttää samaan tapaan kuin silakkaa. Jos resepti on tehty silakalle, voit korvata kalan muikulla.
Muikun käsittely on myös todella helppoa. Et tarvitse mitään tiettyjä välineitä kalan perkaamiseen.