Edullinen ja helppo kalaruoka – oletko testannut "kalapuikkojen korvaajaa"?
Kokeile kalakuun kunniaksi helppoa kalaruokaohjetta!
Toukokuussa vietetään jo kolmatta kertaa Pro Kala ry:n nimeämää kalakuuta. Kalakuun aikana yhdistys haastaa suomalaiset syömään kalaa suositusten mukaan, eli vähintään kahdesti viikossa.
Pro Kala ry:n sesonkikalenterista käy ilmi, että toukokuussa esimerkiksi ahventa, kuhaa, haukea ja silakkaa voi löytää kaupan kalatiskiltä paremmin kuin vaikkapa keskikesällä.
Toukokuu on parasta aikaa kalansyönnin lisäämiseen, sillä luonnonkalan tarjonta on silloin monipuolisinta. Kaloilla on omat sesonkikautensa, ja eniten eri kaloja on sesongissa juuri toukokuussa.
Kalakuun kunniaksi julkaisemme MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla erilaisia kalan käsittelyyn liittyviä vinkkejä sekä tietysti parhaita kalaruokaohjeita. Nyt kokataan helppoja kalapihvejä.
Testaa "kalapuikkojen korvaajat"
MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa kokattiin Marttojen johdolla helppoja kalamurekepihvejä vuonna 2020.
Videolla: Martat vinkkaavat, mitä perinneruokaa kannattaa kokata. Juttu jatkuu videon alla.
Luonnonkaloista valmistettujen kalamurekepihvien suuri valtti on niiden ekologisuus: esimerkiksi silakan ja särjen pyynti vähentää ravinteita vesistöissä.
– Kalapihvit on loistava ruoka, johon soveltuvat myös useat ruotoiset järvikalat. Ruokalajina se on kuitenkin kodeissa aika unohdettu, vaikka kyseessä on edullinen, erittäin maukas ja nopeakin ruokalaji, Marttojen Marjo Ranta kehui.
Monet kavahtavat tiettyjä luonnonkaloja niiden sisältämien ruotojen vuoksi. Kalamurekepihvien hyvä puoli on kuitenki se, että pienet ruodot silppuuntuvat huomaamattomiksi tehosekoittimessa. Näitä helppoja kalapihvejä voisikin kutsua kalapuikkojen korvaajiksi.
Nappaa helppo ohje: Kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset – perinneruokaa Marttojen ohjeella
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti