Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kari Aihinen muistuttaa: Älä ikinä tee näin keittiöveitselle

4:06img
KATSO VIDEO: Kari Aihinen antoi vinkkejä keittiöveitsen käyttöön ja paljasti, kuinka monta veistä jokainen kotikokki tarvitsee.
Julkaistu 29.04.2023 09:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kari Aihinen kertoo parhaat tärpit kokkiveitsen käsittelyyn.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin kokkina ja ravintoloitsijana tunnetun Kari Aihisen uusista ravintolasuunnitelmista. Aihinen kertoi kuulumisiaan vappuviikolla MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa ja paljasti uuden ravintolansa avautuvan Helsingissä vuonna 2023.

Kokki pääsi lähetyksessä myös esittelemään veitsenkäyttötaitojaan. Aihinen kertoi, että perus kotikokki tarvitsee keittiöönsä yleensä vain muutaman hyvän veitsen.

– Kokkiveitsi on se, millä tehdään 80 prosenttia hommista. Sitten kannattaa olla tällainen pienempi veitsi. Ja kuorimisveitsi pitää tietysti olla, Kape listasi.

Kokin mukaan hyvään ja laadukkaaseen veitseen kannattaa satsata, koska parhaimmillaan se on loppuelämän veitsi. Työvälinettä pitää kuitenkin myös muistaa huoltaa ja säilyttää oikein.

Mitä virhettä keittiöveitsen kanssa ei koskaan kannata tehdä? Miten sipuli pilkotaan oikein? Katso videolta Kapen veitsikoulu!

Lue myös: Kari Aihinen avaamassa uuden ravintolan Helsinkiin: "Löydettiin fantastinen liiketila"

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto