Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Joko testasit? Kari Aihisen nerokas ruoka jauhelihasta ja tortilloista

3:46img
KATSO VIDEO: Näin Kari Aihisen jauhelihatäyte valmistuu!
Julkaistu 12.03.2023 17:26

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Tämä keittiömestari Kari Aihisen herkullinen ruoka valmistetaan jauhelihasta ja tortilloista. 

Keittiömestari Kari Aihinen vinkkasi pari vuotta sitten MTV Uutisten lukijoille, miten valmistetaan helppo, meksikolaistyylinen empanadapiiras tortillalettuja hyödyntäen.

Tortillaletut kasataan täytteineen esimerkiksi pyöreään piirakkavuokaan. Täytteeksi tuleva jauheliha annetaan muhia kasvisten ja mausteiden kanssa tomaattikastikkeessa.

empanada-kokonainen1

Herkullinen empanadapiiras kootaan tortilloista.

– Tomaattikastikkesta tulee sitä parempaa, mitä kauemmin sen antaa hautua. Älä tee tomaattiruokia pikana. Jos teet vaikka bolognesekastikkeen, niin anna sen muhia pari tuntia. Tomaatista tulee paljon intensiivisempi ja maussa on enemmän umamia, Aihinen vinkkasi.

Kastikkeen lisäksi empanadan sisään ujutetaan kerma-munaseosta sekä tietysti myös runsaasti juustoa.

– Voiko juustoraastetta koskaan olla liikaa? Mun mielestä ei, Kape totesi

Nappaa ohje: Kari Aihisen empanada – mahtava ruoka jauhelihasta ja tortilloista

Miten empanada täytetään ja kasataan? Jutun yllä olevalta videolta näet ohjeen empanadan täytteen tekemiseen. Alla puolestaan vinkit empanadan kokoamiseen:

3:24img

Lue myös: Teetkö itse näin? Kari Aihisen takuuvarma tekniikka jauhelihan paistamiseen: "Minulla on salainen ase"

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka