Paras makaronilaatikko on tässä! Tämä Kari Aihisen pelllinkiläinen makaronilaatikko on hitti. Mehevän liha-makaronilaatikon salaisuus on se, että laatikon annetaan tekeytyä jääkaapissa yön yli ennen paistamista.

Makaronilaatikon ainekset

  • vettä
  • suolaa
  • 5 dl makaronia
  • 400 g jauhelihaa
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 pkt pekonia
  • 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • mustapippuria myllystä
  • 5 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • voita vuoan voiteluun

Valmistusohje

Paras makaronilaatikko Kari Aihisen tapaan valmistuu näin:

Annoksia: 4-6

  1. Kiehauta vesi isossa kattilassa, lisää suolaa ja keitä makaronit pussin ohjeen mukaan kypsiksi.
  2. Ruskista jauheliha öljyssä isolla paistinpannulla parissa erässä.
  3. Pilko pekonit ja paista ne toisella pannulla. Pilko aurinkokuivatut tomaatit. Pilko myös paprika ja sipuli. Lisää paprika, tomaatit ja sipuli pekonin kanssa samalla pannulle. Kun sipuli on kuullottunut, sekoita ainekset isossa pannussa olevaan jauhelihaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
  4. Siivilöi makaronit lävikössä ja lisää ne seokseen.
  5. Sekoita kerma ja munat kulhossa. Kaada kerma-munaseos jauhelihan ja makaronien päälle. Sekoita ja tarkista maku. Lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja  peitä vuoka kelmulla. Nosta vuoka jääkaappiin ja annan tekeytyä siellä mieluiten yön yli.
  6. Paista makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 45 min- 1h. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!