Tämä pastavuoka on luvatusti suomalaista klassikkoa moniulotteisempi ja maukkaampi.
Makaronilaatikko on Suomen epävirallinen kansallisruoka. Tätä mieltä on Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen, joka päätti kokeilla tällä kertaa uudenlaista klassikkoa; gratinoitua pastavuokaa. Tämä helppo ja herkullinen ruoka valmistuu alusta loppuun tunnissa, jonka vuoksi se onkin arkiruokaa parhaimmillaan.
– Olen vieroksunut makaronilaatikossa eniten sen suomalaistyyppistä yksinkertaisuutta. Macaronia, muna-maitoa ja jauhelihaa. Se ei riitä. Soosissa pitää olla ainakin vivahteita ja juustoa kuorrutteena, Kinnunen kertoo blogissaan reseptistä, jossa parmesaani näyttelee suurta roolia.
Vaihtelua reseptiin saat lisäämällä vuokaan aineksia oman mielen tai jääkaapin tilanteen mukaan.
– Ohjeen gratinoituun pastaan voi heittää mukaan jauhelihaa, ilmakuivattua kinkkua, keittokinkkua, salamia yms. Lopputulos on kotimaista klassikkoa moniulotteisempi ja maukkaampi, Kinnunen neuvoo.
Katso maukkaan pastavuoan resepti Sivumaku-blogista.
***
Katso myös Kari Aihisen vinkit herkulliseen makaronilaatikkoon:
8:14