MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu kokki Kari ”Kape” Aihinen antoi lihayhtiö HK:n järjestämässä tilaisuudessa omat grillausvinkkinsä alkavalle kaudelle. Kape valmisti myös muutamia herkullisia lisukkeita grilliruokien kylkeen, kuten tämän raikkaan coleslawn.
Videolla: Kari Aihisen kertoo, miten valmistuu täydellinen coleslawn korvike: raikas fenkolislaw.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin huhtikuussa kesän 2021 kuumimmista grillaustrendeistä. Suomalainen lihayhtiö HK Scan esitteli medialle kevään ja kesän uutuustuotteensa ja paljasti, mitä suomalaiset tänä kesänä grillaavat.
Lue lisää: Syötkö itse? Yksi grilliruoka on nyt kovassa nosteessa Suomessa: "Kysyntä ja tarjonta räjähtää"
Kuten huhtikuussa kerrottiin, suomalaisten grilleissä kuumenevat tänäkin kesänä niin lihaisat makkarat kuin burgeritkin. Kasvavina ilmiöinä nähdään myös muun muassa erilaiset vegetuotteet sekä uudet fileiden ja paistien kaltaiset erikoisleikkuut lihasta.
Kapen raikas versio coleslawsta
Lisäksi Kape valmisti myös raikkaan version perinteisestä coleslaw-salaatista. Tässä salaatissa ei käytetä lainkaan majoneesia. Ensin kaalista siivutetaan juustohöylän tai veitsen avulla ohkaisia viipaleita.
– Jos haluaa lisää makua, niin kaalin voi vaikka grillata etukäteen. Tämä lisuke on hyvä vaikka heti nautittavaksi, mutta toimii parhaiten, jos teet jo vaikka aamulla maustumaan, Kape vinkkaa.
Salaatin joukkoon lisätään myös Kapen suosikkiraaka-ainetta, fenkolia, sekä omenasiivuja kuorineen. Makua tuo myös sitruunamelissa.
– Se on vielä ehkä vähän tuntemattomampi ja aliarvostettu yrtti, joka tuo aina hyvää fiilaria, näköä ja ennen kaikkea makua. Laitetaan isoina paloina slawn joukkoon.
Lisäksi kaikenlaiset coleslawt tarvitsevat Kapen mukaan aina sokeria, oli kyse sitten majoneesipohjaisesta tai majoneesittomasta versiosta.
– Ajatus on se, että sen pitää olla hapokas ja makea, ja pikkaisen suolainen. Lisätään joukkoon vielä rypsi- tai oliiviöljyä sekä omenaviinietikkaa.