Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tässäkö täydellinen krapulaherkku? Huippukokki Hans Välimäki suosittelee kokeilemaan

hans
Coleslaw-salaatista, raakamakkarasta ja leivästä valmistuvat herkulliset leivät.Shutterstock
Julkaistu 25.06.2016 08:01
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Hans Välimäki vinkkaa, että vieraille voi esimerkiksi juhannuksena tarjoilla herkkua, jossa yhdistyy raikas salaatti, suolainen makkara ja rapea leipä. Tämä herkku muistuttaa perinteisistä hodareista, ja on siksi mitä oivallisinta krapularuokaa.

– Create your own sandwich -tyylinen tarjoilu on aika hauska. Idea on se, että ostaa jotain hyvää vaaleaa leipää, paahtaa sen grillissä, grillaa erilaisia tuoremakkaroita ja valmistaa erilaisia slaw-salaatteja. Näistä jokainen valitsee omat suosikkinsa ja kokoaa oman leipänsä, Välimäki kertoo.

– Se on vähän niin kuin itse tehty hodari – ja myös lapset tykkäävät, Välimäki kertoo.

Valmista itse lisukkeet moderneille hodareille

Välimäki vinkkaa, että suomalaisille tutun coleslaw-salaatin reseptiä voi rohkeasti tuunailla. Kesällä kaali on niin vesipitoista, että siitä valmistuu erityisen herkullinen slaw-tyyppinen salaatti, jonka onnistumisen takaamiseksi kannattaa käyttää hyväksi perinteistä 1-2-3-marinadia.

1-2-3-marinadilla tarkoitetaan pikkelöintitapaa, jonka mukaisesti pikkelöitävien raaka-aineiden joukkoon laitetaan 3 osaa vettä, 2 osaa sokeria ja 1 osa etikkaa. Pikkelöityjen raaka-aineiden annetaan levätä nesteessä jonkin aikaa ennen käyttöä, jotta marinadin maku ehtii tarttua niihin. Ennen pikkelöidyn kaalin käyttöä slaw-tyyppiseen salaattiin, neste on hyvä valuttaa pois kaalin joukosta.

– Tähän aikaan vuodesta kaali on parhaimmillaan. Se on kuin salaattia, Välimäki toteaa.

Jotta ruokailijoilla on valinnanvaraa, Välimäki suosittelee maustamaan osan Create your own sandwich -pöydässä tarjoilluista slaw-salaateista eri tavoin maustettuina.

– 1-2-3-marinadiin tehtyyn kaalisalaattiin voi sotkea esimerkiksi sinappia, yrttejä, chiliä tai inkivääriä, huippukokki vinkkaa.

Lisäksi Välimäki suosittelee tarjoilemaan Create your own sandwich -tarjoilun osana vahvaa sinappia ja esimerkiksi paahdetulla sipulilla maustettua majoneesia. 

Tuoreimmat aiheesta

Makkara