Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kari Aihinen paljastaa pomminvarman tavan mureaan lihaan

6:48img
Julkaistu 15.01.2022 08:54

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Valmista mureaa porsaan uunilihaa keittiömestari Kari Aihisen ohjeella.

Kokki Kari Aihinen suosittelee kokeilemaan kotikeittiössä ylikypsennetyn, haudutetun lihan valmistamista. Kapen mielestä tällaiset lihat ovat valitettavan aliarvostettuja, vaikka ne valmistuvat uunissa lähes itsestään. 

– Toivon, että suomalaiset käyttäisivät enemmän niin sanottuja edullisempia ruhonosia. Kasslerit ovat ihan loistavia hauduttamiseen ja lavat sekä potkat, luulliset lihat. Ne valmistuvat helposti, ovat pomminvarmasti mureita ja sopivat koko perheelle, Aihinen vinkkaa.

Nyrkkisääntönä haudutettavan lihan valmistuksessa on Kapen mukaan se, että lihassa pitää olla rasvaa. Luullinen liha on usein paras valinta. Lihapalan pitää olla myös tarpeeksi iso, kun sitä haudutetaan pitkään.

– Sitten haudutetaan rauhassa yön yli alle 100 asteessa. 85 on täydellinen lämpötila, ei missään nimessä yli 100 astetta.

Uunissa kypsentämisen jälkeen lihaa voi jatkojalostaa helposti. Esimerkiksi kasslerista voi tehdä nyhtöpossua burgereiden väliin. 

Miten täydellinen uuniliha maustetaan? Mistä tietää, että liha on tarpeeksi kypsää? Katso videolta Kapen vinkit uunilihan valmistamiseen ja nappaa ohje: Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto