Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

No nyt on yllättävä tapa käyttää HK:n Sinistä – Kari Aihinen ylistää: "Täydellistä, mahtavaa!"

5:17img
Julkaistu 11.07.2021 08:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Keittiömestari Kari Aihinen nostaa legendaarisen lenkkimakkaran uudelle tasolle. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että lenkkimakkaraa voi käyttää näinkin?

Videolla Kari Aihisen helppo lenkkimakkaraohje. Uskallatko kokeilla?

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen uudessa videojuttusarjassa keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa maukkaita arkiruokaohjeita ja opettaa suomalaisia kokkaamaan.

Ensimmäiseksi Kapen käsissä syntyy aivan uudenlainen herkku legendaarisesta lenkkimakkarasta.

– Mulla on tässä sininen lenkki, cornflakeseja ja nacholastuja. Homma etenee sillä tavalla, että me friteerataan ne.

corndog-paakuva

Legendaarisesta lenkkimakkarasta valmistuu yllättävä herkku.

Aihinen muistuttaa, että kotona raaka-aineita uppopaistaessa tulisi käyttää aina lämpömittaria apuna. Kuumaa öljyä ei saa koskea paljain sormin. 

 – Kun teette kuorrutteita, eli frittitaikinoita, niin tehkää niitä reilusti. Voiko olla ärsyttävämpää, kuin se, että teette liian vähän kuorrutetta. Kun leivitätte vaikka broilerin rintafilettä, niin taikina loppuu. Tehkää sitä kerralla enemmän, kun tämä ei maksa kuitenkaan mitään.

Jos ylimääräistä rasvaa haluaa vältellä, Aihinen suosittelee käyttämään hittituotetta.

 – Airfryerit ovat myös loistavia keksintöjä tänä päivänä. Pystyy tekemään samanlaista ruokaa, mutta ilman sitä frittiöljyä. 

Kun Aihinen saa lenkkimakkaraherkkunsa valmiiksi ja maistaa sitä, tuomio on yksiselitteinen:

– Täydellistä, mahtavaa! Aihinen fiilistelee.

Millainen frittiherkku Aihisen käsissä oikein syntyy lenkkimakkarasta? Katso video ja nappaa ohje:  Siniset "dogit" – Kari Aihisen yllättävä ohje lenkkimakkarasta

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka