Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kari Aihisen Matinkylän kana (eli thaimaalaisittain Pad kra pao gai)

MAtinkylän kana
MTV
Julkaistu 24.11.2017 07:22

MTV LIFESTYLE

Tämä resepti on Savoy- ravintolan suosituin henkilökunnan ruoka. Eikä ihme. Thaimaalaisittain maustettu kana, riisi ja paistettu kananmuna on maukas ja loistava ateria!

4 annosta

  • 1 sipuli
  • nippu kevätsipulia
  • 1 ruukku thai-basilikaa
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 tuore chilipalkoa
  • 400 g broilerinjauhelihaa
  • seesamiöljyä paistamiseen
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl kalakastiketta
  • n. 1 tl sokeria
  • mustapippuria
  • limetin mehua

tarjoiluun

  • keitettyä jasmiiniriisiä
  • 4 paistettua kananmunaa
  • thai-basilikaa

Valmistusohje

Kuori ja suikaloi sipuli. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi ja hienonna thai-basilika. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne sekä chilipalko.

Ruskista jauheliha kevyesti paistinpannulla seesamiöljyssä ja ota liha hetkeksi sivuun. Lisää pannulle seesamiöljyä ja kuullota sipuli miltei kypsiksi. Lisää valkosipuli ja chili ja kypsennä minuutin verran.

Sekoita joukkoon kypsä jauheliha, kevätsipulirenkaat ja thai-basilika. Mausta soijakastikkeella, kalakastikkeella, sokerilla ja mustapippurilla (suolaa et tarvitse, koska kala- ja soijakastike ovat suolaisia). Lisää limetin mehu juuri ennen tarjoilua. Tarjoile paistettujen kananmunien ja keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kari Aihinen