Kätevä salaattikikka voi säästää rahaa: "Mahdollisuudet ovat rajattomat"

Marttaliitto_lammin_havikkisalaatti_H copy
Salaatinkin voi valmistaa uunipellillä! Testaa lämmin hävikkisalaatti. Marttaliitto

Tätä kätevämpää salaattia ei ole olemassakaan!

Vinkkasimme aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla tuttujen uuniruokien, makaronilaatikon ja lasagnen, onnistuvan myös pellillä valmistettuna. 

Sama sääntö pätee myös salaattiin! The Kitchn -ruokasivustolla ylistetään nyt syksyistä peltisalaattia. 

– Peltisalaatin mahdollisuudet ovat todella rajattomat. Tämä versio on täynnä syksyisiä makuja, ruokatoimittaja Rachel Perlmutter kertoo sivustolla.

Syksyisen peltisalaatin raaka-aineiksi voi valita esimerkiksi myskikurpitsaa, kikherneitä, krutonkeja, lehtikaalia, sipulia, vuohenjuustoa ja puolukoita.

– Tämä on vain yksi esimerkki. Käytä rucolaa tai babypinaattia lehtikaalin sijaan, vaihda vuohenjuusto toiseen juustoon – kaikki on sinusta ja jääkaapin sisällöstä kiinni!

Täydellinen hävikkisalaatti voi säästää rahaa

Vinkkasimme jo muutama vuosi sitten myös MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla Marttojen ohjeen nerokkaaseen, lämpimään hävikkisalaattiin. Tämä ravitseva salaatti kootaan osin vihanneslaatikon tähteistä uunipellille. 

– Voit korvata kasviksia ja yrttejä sellaisilla kasviksilla, jotka löytyvät omasta jääkaapistasi – mitä enemmän käytät, sitä isommalle porukalle voit salaattia tarjota. Salaatti maistuu kylmänä myös huomenna tai eväänä, Martat vinkkasivat.fff

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!