Oletko tullut ajatelleeksi, että salaatin voi valmistaa pellillekin?
Monet perinteiset salaatit ovat klassikoita syystäkin – kukapa voisi vastustaa esimerkiksi legendaarista caesarsalaattia?
Joskus salaattikulhoonsa kaipaisi kuitenkin hieman vaihtelua, ja silloin huomio kannattaakin kiinnittää ruokalajin valmistustapaan.
Lue myös: Elämäsi paras caesarsalaatti! Testaa kolme helppoa salaattiohjetta
Oletko sinä jo testannut peltisalaattia? Vinkkasimme jo muutama vuosi sitten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla Marttojen ohjeen nerokkaaseen, lämpimään hävikkisalaattiin. Tämä ravitseva salaatti kootaan osin vihanneslaatikon tähteistä uunipellille.
Testaa nerokas peltisalaatti
Nyt myös The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja ylistää peltisalaatin ideaa.
– Peltisalaatti on muuttanut totaalisesti tapani tehdä salaattia, toteaa ruokatoimittaja Rachel Perlmutter.
Kun salaatin kokoaa pellille, tulee siitä nachopellin tyylinen herkku. Ruokatoimittajan mukaan hyvän peltisalaatin salaisuus on makujen ja tekstuurien monipuolisuus. Valitse siis peltisalaattiin makeaa, suolaista, rapeaa ja pehmeää herkuteltavaa.
Ruokatoimittaja Rachel Perlmutter kertoo koostavansa oman peltisalaattinsa esimerkiksi paahdetuista kikherneistä ja bataatista, krutongeista, tahinikastikkeesta, tuoreista kasviksista, pistaaseista ja fetasta.
Raaka-aineita voi kuitenkin vaihdella kaappien sisällön mukaan, kuten Martatkin neuvovat. Tällöin myös rahaa säästyy, eikä hävikkiä synny!
– Voit korvata kasviksia ja yrttejä sellaisilla kasviksilla, jotka löytyvät omasta jääkaapistasi – mitä enemmän käytät, sitä isommalle porukalle voit salaattia tarjota. Salaatti maistuu kylmänä myös huomenna tai eväänä, Martat vinkkaavat.
Kokeile kotona: Lämmin hävikkisalaatti – jääkaapin tähteistä valmistuu edullinen herkkuarkiruoka!
Katso myös video: Ethän heitä kukkakaalin lehtiä roskiin? Näin hyödynnät ne herkulliseen salaattiin
2:11
Lähde: The Kitchn