Lämmin hävikkisalaatti – jääkaapin tähteistä valmistuu edullinen herkkuarkiruoka!

Marttaliitto_lammin_havikkisalaatti_H copy
Lämpimään salaattiin saa upotettua hävikkiuhan alla olevat kasvikset. Marttaliitto

Testaa Marttojen lämmin hävikkisalaatti. Voit korvata kasviksia ja yrttejä sellaisilla kasviksilla, jotka löytyvät omasta jääkaapistasi – mitä enemmän käytät, sitä isommalle porukalle voit salaattia tarjota. Salaatti maistuu kylmänä myös huomenna tai eväänä!

  • Aktiivinen valmistusaika: 15min
  • Kokonaisvalmistusaika: 45min
  • Annosmäärä: 4 annosta
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Maidoton

Ainekset

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 fenkoli
  • 1 sipuli
  • 250 g vihreitä papuja (pakaste käy)
  • 2 tomaattia
  • 2 rkl tuoretta tilliä
  • 1 prk kalasäilykettä (esim. suomalaista luonnonkalaa savustettuna n. 120 g)

Kastike

  • ½ sitruunanmehu
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuri

Valmistusohje

  1. Laita uuni kuumenemään 200 asteeseen.
  2. Kuori ja pilko kasvikset ja laita laakeaan uunivuokaan.
  3. Sekoita kastikeainekset ja kaada kastike kasvisten päälle.
  4. Laita päälle tilli ja kalasäilyke öljyineen. Voit laittaa kalasäilykkeen salaattiin myös kypsennyksen jälkeen.
  5. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.

Resepti ja kuva: Martat

Katso myös:

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.