Jos pidät lasagnen rapeasta kuoresta, testaa tämä nerokas tapa suosikkiruoan valmistamiseen!
Oletko tullut ajatelleeksi, että makaronilaatikkoa tai lasagnea voi valmistaa vuoan sijaan myös uunipellillä? Ruokalajeihin syntyy näin runsaasti herkullista paistopintaa ja myös kypsymisaika hieman nopeutuu.
Peltilasagne valmistuu kätevästi reunalliselle uunipellille. The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Alexis deBoschnek ylistää valmistustapaa.
– Kun paistat lasagnen pellillä, jokaisella puraisulla saa haluttua rapeaa reunaa ja juustokuorrutetta. En ehkä valmista enää koskaan lasagnea vanhalla tavalla, ruokatoimittaja kirjoittaa.
Lue myös: Arkiruoka hakusessa? Testaa Harrin "superhyvä" lasagnekeitto
Näin kokoat peltilasagnen
Nopeiten tämä lasagne valmistuu tietenkin käyttämällä valmiskastikkeita. Jos sinulla on aikaa, tee bechamel eli juustokastike itse.
Peltilasagnen kokoaminen on yksinkertaista: aloita jauhelihakastikekerroksella ja lisää päälle lasagnelevyjä. Tämän jälkeen laita uusi kerros jauhelihakastiketta, sitten juustokastiketta ja vielä yksi kerros lasagnelevyjä. Päällimmäiseksi jätetään juustokastike tai vaihtoehtoisesti juustoraastetta.
Peltilasagnen kerrosten määrän voit toki itse päättää, mutta kovin korkeaa versiota ei kannata tehdä.
Testaa lasagneohjeet, joista voit muokata peltilasagnen:
Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista
Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka
Hellapoliisin kasvislasagne
Kolmen juuston pannulasagne
Lue myös: Iman ja Leena vinkkaavat yllättävät mausteet, joilla makaronilaatikonkin saa maistumaan paremmalta
Lähde: The Kitchn