Nerokas tapa tehdä lasagnea: "En ehkä valmista enää koskaan vanhalla tavalla"
Jos pidät lasagnen rapeasta kuoresta, testaa tämä nerokas tapa suosikkiruoan valmistamiseen!
Oletko tullut ajatelleeksi, että makaronilaatikkoa tai lasagnea voi valmistaa vuoan sijaan myös uunipellillä? Ruokalajeihin syntyy näin runsaasti herkullista paistopintaa ja myös kypsymisaika hieman nopeutuu.
Peltilasagne valmistuu kätevästi reunalliselle uunipellille. The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Alexis deBoschnek ylistää valmistustapaa.
– Kun paistat lasagnen pellillä, jokaisella puraisulla saa haluttua rapeaa reunaa ja juustokuorrutetta. En ehkä valmista enää koskaan lasagnea vanhalla tavalla, ruokatoimittaja kirjoittaa.
Näin kokoat peltilasagnen
Nopeiten tämä lasagne valmistuu tietenkin käyttämällä valmiskastikkeita. Jos sinulla on aikaa, tee bechamel eli juustokastike itse.
Peltilasagnen kokoaminen on yksinkertaista: aloita jauhelihakastikekerroksella ja lisää päälle lasagnelevyjä. Tämän jälkeen laita uusi kerros jauhelihakastiketta, sitten juustokastiketta ja vielä yksi kerros lasagnelevyjä. Päällimmäiseksi jätetään juustokastike tai vaihtoehtoisesti juustoraastetta.
Peltilasagnen kerrosten määrän voit toki itse päättää, mutta kovin korkeaa versiota ei kannata tehdä.
Testaa lasagneohjeet, joista voit muokata peltilasagnen:
Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista
Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka
Hellapoliisin kasvislasagne
Kolmen juuston pannulasagne
Lue myös: Iman ja Leena vinkkaavat yllättävät mausteet, joilla makaronilaatikonkin saa maistumaan paremmalta
Lähde: The Kitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa