Nerokas tapa tehdä lasagnea: "En ehkä valmista enää koskaan vanhalla tavalla"

Lasagne
Lasagnen voi tehdä myös uunipellille! Shutterstock

Jos pidät lasagnen rapeasta kuoresta, testaa tämä nerokas tapa suosikkiruoan valmistamiseen!

Oletko tullut ajatelleeksi, että makaronilaatikkoa tai lasagnea voi valmistaa vuoan sijaan myös uunipellillä? Ruokalajeihin syntyy näin runsaasti herkullista paistopintaa ja myös kypsymisaika hieman nopeutuu.

Peltilasagne valmistuu kätevästi reunalliselle uunipellille. The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Alexis deBoschnek ylistää valmistustapaa.

– Kun paistat lasagnen pellillä, jokaisella puraisulla saa haluttua rapeaa reunaa ja juustokuorrutetta. En ehkä valmista enää koskaan lasagnea vanhalla tavalla, ruokatoimittaja kirjoittaa.

Näin kokoat peltilasagnen

Nopeiten tämä lasagne valmistuu tietenkin käyttämällä valmiskastikkeita. Jos sinulla on aikaa, tee bechamel eli juustokastike itse.

Peltilasagnen kokoaminen on yksinkertaista: aloita jauhelihakastikekerroksella ja lisää päälle lasagnelevyjä. Tämän jälkeen laita uusi kerros jauhelihakastiketta, sitten juustokastiketta ja vielä yksi kerros lasagnelevyjä. Päällimmäiseksi jätetään juustokastike tai vaihtoehtoisesti juustoraastetta.

Peltilasagnen kerrosten määrän voit toki itse päättää, mutta kovin korkeaa versiota ei kannata tehdä.

Testaa lasagneohjeet, joista voit muokata peltilasagnen:

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!