Loppuiko kaapistasi tietty raaka-aine kriittisellä ruoanlaiton tai leivonnan hetkellä? Älä vielä panikoi, sillä monen raaka-aineen voi korvata helposti toisella.
Popsugar listasi käteviä vinkkejä, jotka pelastavat ruoanlaiton silloin, kun kaapissa ei ole kaikkia reseptin vaatimia aineksia. Katso, miten voit korvata puuttuvia raaka-aineita.
Ranskankerma
Ranskankerman voit korvata joko smetanalla tai runsasrasvaisella kreikkalaisella tai turkkilaisella jogurtilla.
Maustamaton jogurtti
Lisää kreikkalaiseen tai turkkilaiseen jogurttiin loraus vettä ja sekoita jogurtti notkeaksi, ja voit käyttää jogurttia tavallisen, juoksevan ja maustamattoman jogurtin sijasta.
Suolaton voi
Jos jääkaapistasi löytyy vain suolattua voita, käytä sitä suolattoman voin tilalla. Vähennä vastaavasti reseptistä suolan määrää. Jos esimerkiksi laitat ruokaa kahdeksan ruokalusikallista suolattua voita, vähennä puhtaan suolan määrää neljännesteelusikallisen verran.
Tuoreet yrtit
Teelusikallinen kuivattua yrttiä korvaa ruokalusikallisen silputtua, tuoretta yrttiä.
Limen mehu
Limemehun voi korvata hyvin samalla määrällä sitruunamehua ja päinvastoin. Jos sitruunatkin puuttuvat kaapista, ajaa valkoviinietikka happamuuden kannalta saman asian. Muista kuitenkin, että maku on eri. Vastaavasti viinietikan voit korvata sitruuna- tai limemehulla.
Leivinjauhe
Voit korvata leivinjauheen ruokasoodalla, mutta taikinassa on oltava jotain hapanta, kuten jogurttia tai piimää.
Mantelijauho
Hienonna tuoreita manteleita tehosekoittimessa, kunnes ne ovat jauhautuneet tasaiseksi.
Lähde: Popsugar