Kauppojen hyllyt tyhjinä kahdesta tuotteesta! Jennin "ihmejuustosta" hitti-ilmiö
"Ihmejuuston" ohje tyhjensi kauppojen hyllyt.
Kerroimme MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla huhtikuun alussa sosiaalisen median kasvis- ja vegaaniruokaryhmissä hitiksi nousseesta kasvipohjaisesta "juustosta". Vegaanista "juustoa" eli vuustoa pystyy valmistamaan kotona todella helposti vain muutamasta ainesosasta.
Yksinkertaisimmassa ohjeessa raaka-aineita on tasan kaksi: ruokakerman kaltainen juustonmakuinen kauraruoka sekä maustehyllyistä löytyvä agar agar -hyytelöimisjauhe.
Ohjeen jakoi vegaaniruokaryhmässä alun perin Jenni Hildén, joka ideoi kaurapohjaisen vuuston kotikeittiössään.
– Ihmettelen, miten kukaan muu ei ollut keksinyt sitä jo. Halusin tehdä vegaanista juustoa, jossa ei ole käytetty kovaa kookosrasvaa ja niin paljoa suolaa, Jenni kertoi MTV Uutisille.
Hittiresepti tyhjensi kauppojen hyllyt ja Keskon varaston
MTV Uutistenkin testaamasta ohjeesta tuli toden totta iso hitti: vuustoon tarvittavien raaka-aineiden myynti nimittäin kasvoi huomattavasti ruokakaupoissa. Agar agar -jauhe on jopa paikoin loppunut hyllyistä.
Sekä K- että S-ryhmän mukaan hyytelöimisaine agar agarin myynti on kasvanut lyhyessä ajassa yli 450 prosenttia. Keskon viestinnästä kerrotaan, että kysynnässä on nähtävillä iso myyntipiikki maaliskuun 22. päivästä alkaen.
– Tällä hetkellä tuote on loppu niin tavarantoimittajalta kuin meiltä Keskon varastolta, mutta sitä pitäisi kuitenkin olla saatavilla taas ensi viikon alusta lähtien.
Myös S-ryhmän kaupoissa moninkertaiset myynnit
SOK:n marketkaupan myyntipäällikkö Juhani Haara vahvistaa MTV Uutisille, että agar agaria myytiin viime viikolla S-ryhmän myymälöistä 4,5-kertainen määrä verrattuna viime vuoden vastaavaan viikkoon.
– Resepti on vaikuttanut selvästi tuotteen myyntiin. Tuote on tämän suuren kysynnän vuoksi päässyt loppumaan yksittäisistä myymälöistä ympäri Suomen. Tuotetta toimitetaan myymälöille lisää lähiaikoina, Haara kertoo sähköpostitse.
Myös juustonmakuisissa kauraruokatuotteissa on ollut nähtävillä selvä myyntipiikki: esimerkiksi Valion tuotteen myynti on S-ryhmän myymälöissä jopa 10-kertaistunut.
Eniten kasvua isoissa kaupungeissa
Sekä agar agarin että kerman kaltaisen kauraruokatuotteiden myynti on kasvanut merkittävästi ympäri Suomen, etenkin isoissa kaupungeissa.
– Luontaisesti pääkaupunkiseudulla myyntimäärät ovat olleet muuta maata suuremmat, Haara sanoo.
Juustonmakuisten kauraruokien osalta myynninkehitys on K-kaupoissa ollut suurinta Etelä-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla ja pienintä Pohjois-Suomessa. Saatavuus tuotteissa on normaali.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa