Mitä tulee, kun yhdistää kaksi koko perheen lempiruokaa? Juustohampurilaislasagne tietenkin.
Tämä kekseliäs resepti yhdistää kahden kestoherkun ainekset uuniruuaksi, joka sopii mainiosti niin arkeen kuin viikonloppumässäilyyn.
Juustohampurilaislasagne valmistuu helposti ja tutuista aineksista. Lasagnesta tulee erityisen mehukasta, kun sen pinoaa edellisenä päivänä, antaa tekeytyä jääkaapissa yön yli ja työntää uuniin reilu tunti ennen ruokailua.
Lasagne tarjoillaan raikkaan salaatin, tomaatin ja suolakurkkuviipaleiden kanssa.
– Vau! Tämä resepti on mieletön! Rakastan, että tämän voi valmistaa etukäteen, lasagnea kokeillut nimimerkki Diana-Lynn kommentoi reseptiä netissä.
Juustohampurilaislasagne
Ainekset:
700 g jauhelihaa
3 tl sipulimaustetta tai 1 pieni sipuli silputtuna
1 tlk paseerattua tomaattia
3,5 dl vettä
1 dl ketsuppia
1 rkl sinappia
1 kananmuna
400 g ricotta-juustoa
300 g cheddar-juustoraastetta (säästä 100g kuorrutukseen)
12 lasagnelevyä
2,5 dl jäävuorisalaattia suikaloituna
1 tomaatti viipaloituna
1 dl suolakurkkuja
1. Voitele uunivuoka. Laita pannulle sipuli ja jauhelija, ruskista. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, ketsuppi ja sinappi. Hauduta 5 minuuttia ja hämmennä välillä.
2. Sillä aikaa, kun kastike kiehuu, sekoita kulhossa kananmuna, ricotta ja juusto.
3. Levitä uunivuoan pohjalle 2,5 desiä jauhelihakastiketta. Asettele sen päälle neljä lasagne-levyä. Levitä lasagnen päälle puolet juustoseoksesta. Laita juuston päälle vielä 3,5 desiä jauhelihakastiketta. Laita uusi lasagne-kerros, juustoseosta ja uudelleen jauhelihaa. Laita viimeiseksi lasagne-kerros ja sen päälle cheddar-raastetta.
4. Peitä vuoka foliolla ja laita vetäytymään jääkaappiin vähintään kahdeksaksi tunniksi tai yön yli.
5. Paista vuokaa 175 asteessa 45 minuuttia. Ota folio pois ja paista vielä 25 minuuttia tai kunnes juusto alkaa kuplia. Ota vuoka uunista, peitä uudelleen ja anna jäähtyä 10 minuuttia.
6. Tarjoile lasagne salaatin, tomaatin, suolakurkkujen ja ketsupin kanssa.
Lähde: Bettycrocker
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.