Mitä täydellinen pipari vaatii tekijältään?
Tomusokerista ja valkuaisesta valmistetulla pikeerikuorrutteella tavanomaisesta ja jopa hieman tylsästä piparkakusta voi saada näyttävän herkun.
Viiden Jälkeen -ohjelman Lisa Kärnä vieraili leivontayhteisö Kinuskikissan perustajan, Sini Visan, luona koristelemassa pipareita.
Joulustressin pyörteissä moni saattaa jännittää sitä, ovatko kaupan valmiit piparit yhtä hyviä kuin itse leivotut.
– Koristelun kannalta sillä ei ole mitään merkitystä. Mielestäni joululeivonnassa kannattaa muistaa, että stressi ja turha pingotus pois. Saa ihan vapaasti käyttää valmiita tuotteita, Visa muistuttaa.
Sen sijaan energiaa kannattaa käyttää jouluherkkujen koristeluun.
– Jos nyt leipoo, niin ihan hyvin nämä kestävät jouluun asti, Visa kannustaa aloittamaan pipareiden teon jo hyvissä ajoin.
Lue myös: Vain neljä ainesosaa! Näin teet itse piparijäätelöä
Pikeeri valmistuu helposti
Pikeeriä voi ostaa kaupan hyllyltä valmiina tuotteena.
Pipareiden koristeluun käytettävä pikeeri valmistuu Visan mukaan helposti myös itse tehtynä.
Käytännössä valkuaista ja tomusokeria vatkataan sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan. Mukaan voi halutessaan lisätä hieman pastaväriä joukkoon.
Itse koristelussa Visa kannustaa käyttämään rohkeasti luovuutta.
– Harjoitus toki tekee mestarin, Visa vinkkaa.
Pikeerin lisäksi pipareita voi myös koristella myös kaulittavalla massalla, esimerkiksi vaniljamassalla.
Kärnä ja Visa loivat koristeellisia pastellinsävyisiä piparkakkuja, jotka saivat inspiraation ranskanpastilleista. Katso haastattelu ja koristeluvinkit videolta!