Jos pikaruokaloiden kananugetit ovat salainen paheesi, ihastut tähän reseptiin, jolla saat uskomattoman rapeita ja maukkaita nugetteja kotikeittiössä.
Pääkuvan videolta voit katsoa reseptin omatekoiseen pestoon.
Kananugeteille on hankalaa sanoa ei, varsinkin jos ne on paistettu ihanan rapeiksi ja kuorrutettu vastaraastetulla parmesaanilla. Nugettien tekeminen ei myöskään kestä tuntikausia, vaan ne valmistuvat alle puolessa tunnissa.
Reseptissä käytetään pankojauhoja, joka on japanilaistyyppinen leivitykseen tarkoitettu korppujauho, jolla saa ekstrarapean lopputuloksen.
Nugettien kaveriksi voit kokeilla tehdä myös parmesaanimajoneesin.
Parmesaani-kananugetit (4 hengelle)
reilu 1 dl kasviöljyä
450 g broilerin rintaleikettä, paloiteltuna noin 2 sentin paloiksi
suolaa ja pippuria
2 dl pankojauhoja
0,5 dl parmesanraastetta
1 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl savupaprikajauhetta
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 rkl silputtua persiljaa
Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä.
Mausta kana suolalla ja pippurilla.
Yhdistä suuressa kulhossa pankojauhot, parmesan, mausteet ja siirrä syrjään. Vatkaa kananmunien rakenne rikki toisessa kulhossa ja siirrä toisen kulhon viereen. Kaada vielä kolmanteen kulhoon vehnäjauhot ja aseta kulhot vierekkäin linjastoksi.
Aloita dippaamalla kanapalasia ensiksi jauhoihin, sitten kananmunaseokseen ja viimeiseksi pankojauhe-parmesaanikulhoon.
Aseta 5–6 kanapalasta kerrallaan paistinpannulle ja paista kunnes ne ovat tasaisesti kullanvärisiä ja rapeita, noin 3–4 minuutin ajan. Nosta paistetut kananugetit lautaselle, jonka päällä on talouspaperia (imemässä ylimääräisen rasvan pois).
Tarjoile välittömästi ja ripottele halutessasi nugettien päälle vielä parmesaania ja persiljaa.
Lähde: Damn Delicious