Maailmankuulu keittiömestari Bobby Flay paljastaa, miten kotikokit yleensä mokaavat munakokkelinsa.
Munakokkelin valmistus on periaatteessa helppoa. Sen valmistuksessa tulee kuitenkin olla tarkkana, jos mielii mehevää ja hyvää kokkelia.
Keittiömestari Bobby Flay paljastaa, että kotikokit mokaavat useimmiten munakokkelin maustamisen kanssa. Flayn mukaan pahin moka on suolata munakokkeli alkuvaiheessa.
– Suolaa ei pidä lisätä kuin vasta loppuvaiheessa, koska se pilaa muuten kokkelin koostumuksen, Flay paljastaa.
Flay aloittaa munakokkelin valmistamisen lisäämällä kylmää voita ja creme fraichea pannulle, keskilämpöiselle levylle. Juuri kun voi ja creme fraiche ovat lähes sulaneet pannulle, joukkoon lisätään valmiiksi rakenteeltaan rikotut kananmunat. Sitten sekoitetaan.
– Lisää tässä vaiheessa mustapippuri, mutta älä suolaa.
Kun kokkeli on lähes valmista, siihen lisätään lopulta suola ja se otetaan pois pannulta. Pidä huoli, ettet ylikypsennä munakokkelia. Ota kokkeli mieluiten liian aikaisin pois pannulta, sillä se jatkaa vielä kypsymistään lautasella.
Lähde: Popsugar
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.