Kolme viiniä, jotka asiantuntija nyt ostaisi: "Sienirisoton kanssa aivan täydellinen"

Viiniasiantuntija Ilkka Sirén vinkkaa kolme hyvää ja kohtuuhintaista viiniä syksyyn.

Viiniasiantuntija Ilkka Sirén vinkkaa kolme kohtuuhintaista viiniä syksyyn. Nämä juomat toimivat vaikka sieni- tai riistaruokien kaverina.

Viiniasiantuntija Ilkka Sirén vieraili viikonloppuna Huomenta Suomessa ja jakoi kolme viinivinkkiä syksyyn. Sirén muistutti, että erilaisia viinejä voi lähestyä rennolla otteella.

Viinilehti valitsi Ilkka Sirénin lokakuussa vuoden viinivaikuttajaksi 2024. Sirén on kansainvälisesti palkittu viiniasiantuntija, vapaa toimittaja ja vaikuttaja, joka tunnetaan persoonallisesta tyylistään ja helposti lähestyttävästä otteestaan viiniin.

– Viininjuonti nähdään monesti hieman elitistisenä, vaikka se voi olla arkinenkin asia siellä ruokapöydässä. 

Syksyn tullen monet suomalaiset janoavat raikkaiden ja pirskahtelevien kesäviinien sijaan jotain hieman tuhdimpaa tai luonteikkaampaa juotavaa. 

Sirén antoi lähetyksessä kolme viinisuositustaan syksyyn, yhden valkoviinin ja kaksi punaviiniä. Nämä viinit sopivat esimerkiksi syksyn sieni- tai riistaruoille. 

– Sienirisoton kanssa aivan täydellinen, Sirén totesi yhdestä viinistä.

Asiantuntijan suosittelemat viinit olivat noin 11–17 euron hintaisia, eli viinihyllyn edullisimmasta päästä. Viinisuositukset näet jutun yllä olevalta videolta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat