Tiesitkö? Suomalaisella ja ruotsalaisella glögillä on selvä ero
Asiantuntija selventää eri glögityyppien erot.
Glögi on monelle suomalaiselle erityisesti joulunajan juoma. Anoran juoma-asiantuntija Markus Hannula kuitenkin nimeäisi sen ennemmin kylmän kauden juomaksi – onhan erilaisia glögejä tarjolla jopa ympäri vuoden.
Huomenta Suomessa selvitettiin viikonloppuna, miten erilaiset glögit eroavat toisistaan.
Glühwein, ruotsalainen glögi ja suomalainen glögi
Studiossa maisteltavana oli saksalaista glühweinia eli hehkuviiniä, ruotsalaistyylistä glögiä sekä suomalaistyylistä glögiä.
– Yksi on vähän viinillisempi, joissain on enemmän sokeria. Ja sitten on tietysti se, että miten ne maustetaan. Eri maissa on erilaisia traditioita, Hannula selvensi.
Saksalainen glühwein eroaa huomattavasti pohjoismaisista glögeistä. Se on hyvin viinillinen, eikä sisällä niin paljon sokeria. Mukana on tuttuja mausteita, mutta myös sitrushedelmää.
– Tyypillinen mauste on myös tähtianis, jota ei pohjoismaisista glögeistä löydy.
Ruotsalainen glögi eroaa suomalaisesta sen sijaan muun muassa mausteiden osalta. Ruotsalaisen glögin päämauste on neilikka ja kanelia ei käytetä lainkaan.
Miten suomalainen ja ruotsalainen glögi eroavat toisistaan? Katso videolta asiantuntijan glögivinkit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa