Trendikäs kookosöljy löytyy tätä nykyä monen suomalaiskodin kaapista. Keittiössä kookosrasvaa voi hyödyntää monella tavalla.
Kookosöljyä voi käyttää niin ruoanlaitossa kuin ihonhoidossakin. Keittiössä öljystä on moneen muuhunkin kuin paistorasvaksi. Kokeile Shape.comin listaamia vinkkejä.
Myslipatukoihin
Kookosöljy sopii hyvin itse tehtyihin välipalapatukoihin korvaamaan muun rasvan. Kookosöljy antaa patukoille paitsi hyvää makua, myös sopivan rapeaa rakennetta.
Kahvin joukkoon
Oletko kuullut viime vuonna maailmalla valloittaneesta buumista, jossa kahviin laitetaan pala oikeaa voita? Voin lisäksi myös kookosöljyä voi sekoittaa kuuman kahvin joukkoon. Rasvalisän sanotaan antavan kahvissa terveysvaikutuksia.
Lue lisää:
80 grammaa voita kahvin sekaan – uskomaton superjuoma piristää ja laihduttaa?
Smoothieen
Aamupalasmoothie saa kookosöljystä herkullisen ja eksoottisen vivahteen. Paksu ja jähmeä kookosöljy sopii myös koostumukseltaan smoothieen. Rasvalisä smoothiessa pitää hyvin nälkää.
Salaatinkastikkeeksi
Jos oliiviöljy salaatinkastikkeena kyllästyttävää, kokeile vaihteeksi kookosöljypohjaista kastiketta. Kookosöljystä saat hyvän salaatinkastikkeen lisäämällä siihen suolaa, mustapippuria, viinietikkaa ja hunajaa.
Riisin joukkoon
Kookosöljy antaa keitetylle riisille hyvää makua. Tuoreen tutkimuksen mukaan sillä saattaa olla erikoisempikin vaikutus riisin sisältämään energiamäärään.
Lue lisää:
Uskomaton tutkimus: Riisin kalorit vähenevät yllättävällä kikalla puoleen
Lähde: Shape.com