Oikea proteiinipommi! 7 nerokasta tapaa hyödyntää kreikkalaista jogurttia – näitä et ole vielä kokeillut
Aamupaloilta tuttu kreikkalainen jogurtti kannattaa ottaa osaksi jokapäiväistä ruoanlaittoa – ja saatat yllättyä positiivisesti!
Kreikkalainen jogurtti on erinomainen proteiinin ja kalsiumin lähde. Sen lisäksi, että tämä ainesosa on hyväksi terveydellesi, se sopii yllättävään moneen ruokaan: paksu ja kermainen jogurtti on omiaan niin suolaisissa kuin makeissa resepteissä aina munakokkeleista lettuihin.
Seuraavien vinkkien avulla muutat monet tutut ruoat astetta terveellisimmiksi herkuiksi.
1. Korvaa monet rasvaisemmat tuotteet
Ranskankermaa ja smetanaa käytetään monien ruokien, kuten uuniperunoiden, lohifileen tai nachojen lisukkeena. Linjojaan tarkkailevan kannattaa kuitenkin vaihtaa ranskankerma huomattavasti vähärasvaisempaan kreikkalaiseen jogurttiin.
Kreikkalainen jogurtti sopii monissa resepteissä myös majoneesin korvikkeeksi.
2. Käytä salaatinkastikkeena
Astetta terveellisempi salaatinkastike syntyy kreikkalaisesta jogurtista, mausteista, viinietikasta ja sitruunamehusta. Kreikkalaisen jogurtin voit maustaa juuri oman makusi tai ruokalajin mukaan – vain mielikuvitus on rajana.
Esimerkiksi herkullinen juustodippi syntyy sekoittamalla jogurtin joukkoon sinihomejuustoa.
3. Leivo juustokakku
Juustokakun ei kuulukaan olla terveellistä, mutta jos haluat sisällyttää kakkuusi tavallista enemmän proteiinia mausta tinkimättä, voit vaihtaa reseptin sisältämän ranskankerman kreikkalaiseen jogurttiin. Eroa ei huomaa mausta eikä rakenteesta.
4. Viimeistele munakokkelisi
Huippukokki Gordon Ramsay on kuuluisa monista asioista, ja kermainen munakokkeli on yksi niistä. Maineikkaassa reseptissä kermaisen ja ilmavan munakkaan salaisuus piilee ranskankermassa, mutta halutessasi voit aivan hyvin korvata tämän tuotteen kreikkalaisella jogurtilla.
5. Leivo leipää
Kenties maailman helpoin leipä syntyy sekoittamalla kreikkalaisen jogurtin joukkoon vehnäjauhoja ja leivinjauhetta. Tästä taikinasta voit leipoa lähes mitä tahansa aina aamupalabageleista pizzapohjaan.
POIMI RESEPTI TALTEEN: JOGURTTIBAGELIT
6. Koristele kakut
Kreikkalainen jogurtti on loistava raaka-aine erilaisten kakkujen ja leivosten kuorruttamiseen. Yksinkertainen kuorrutus syntyy sekoittamalla yhteen kaksi osaa jogurttia, yksi osaa tomusokeria ja hieman vanilja-aromia, jonka jälkeen seoksen annetaan jähmettyä jääkaapissa noin puolen tunnin ajan.
7. Lisää keittoon kermaisuutta
Monissa keittoresepteissä kehotetaan lisäämään ruokaan kermaa antamaan sekä makua että kermaista rakennetta. Entistäkin keveämpää keittoa kaipaava voi hyvin vaihtaa kerman paksuun jogurttiin.
Lähde: Insider
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka