Kotimaista mansikkaa saakin jo valmistujaisjuhliin – miten tämä on mahdollista?
Kotimaisia mansikoita ei tarvitse odottaa keskikesään asti, muistuttaa Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto.
Kotimaiset mansikat ovat monelle suomalaiselle kesän kohokohta. Moni ajattelee niiden sesongin alkavan vasta keskellä kesää, mutta todellisuudessa näin ei enää tänä päivänä ole asian laita. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto muistuttaa, että kaupoissa on jo saatavilla kevään juhlakakkujen koristeeksi tuoretta kotimaista mansikkaa.
Mansikan satokausi pidentynyt
Miten tämä sitten on mahdollista?
– Mansikan satokausi on pidentynyt huomattavasti, kun mansikkaa viljellään sekä kasvihuoneissa että kasvutunneleissa. Viime vuonna niissä viljeltiin mansikkaa jo yli 75 hehtaarin alalla ja kevään lämpimien säiden takia tunnelimansikkaa kypsyykin jo runsaasti, liitosta kerrotaan.
Mansikasta tulee Suomen pitkän päivän olosuhteissa erityisen aromikasta ja makeaa. Liiton mukaan luvassa on pitkä ja makoisa mansikkakausi.
Jos pakkasesta sattuu vielä löytymään viime kesän mansikoita, kannattaa ne hyödyntää esimerkiksi mansikkakakun täytteenä. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto suosittelee sekoittamaan täytettä varten mansikoita ja banaaneja, jolloin saa helposti makean täytteen täytekakulle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti