Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kotimaista mansikkaa saakin jo valmistujaisjuhliin – miten tämä on mahdollista?

0:18img
KATSO MYÖS: Näin poistat mansikoista kannan helposti! Katso helppo kikka.
Julkaistu 23.05.2024 09:06

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kotimaisia mansikoita ei tarvitse odottaa keskikesään asti, muistuttaa Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto.

Kotimaiset mansikat ovat monelle suomalaiselle kesän kohokohta. Moni ajattelee niiden sesongin alkavan vasta keskellä kesää, mutta todellisuudessa näin ei enää tänä päivänä ole asian laita. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto muistuttaa, että kaupoissa on jo saatavilla kevään juhlakakkujen koristeeksi tuoretta kotimaista mansikkaa.

Lue myös: Yllättävät juhlapöydän inhokit – näitä ei kannatakaan tarjoilla vieraille

Mansikan satokausi pidentynyt

Miten tämä sitten on mahdollista?

– Mansikan satokausi on pidentynyt huomattavasti, kun mansikkaa viljellään sekä kasvihuoneissa että kasvutunneleissa. Viime vuonna niissä viljeltiin mansikkaa jo yli 75 hehtaarin alalla ja kevään lämpimien säiden takia tunnelimansikkaa kypsyykin jo runsaasti, liitosta kerrotaan.

Mansikasta tulee Suomen pitkän päivän olosuhteissa erityisen aromikasta ja makeaa. Liiton mukaan luvassa on pitkä ja makoisa mansikkakausi.

Jos pakkasesta sattuu vielä löytymään viime kesän mansikoita, kannattaa ne hyödyntää esimerkiksi mansikkakakun täytteenä. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto suosittelee sekoittamaan täytettä varten mansikoita ja banaaneja, jolloin saa helposti makean täytteen täytekakulle.

Lue myös: Mansikan kannan poisto helposti: Nerokkaalla kikalla ei tule hävikkiä!

Tuoreimmat aiheesta

Marjat